Tutireceptek.hu fejléc

Diabetikus málna torta recept

Kategória:


Hozzávalók:
2 tojás

2 evőkanál langyos víz

25 g gyümölcscukor

folyékony édesítőszer

30g finom liszt

30 g keményítő

½ teáskanál sütőpor

840g málna

1 csomag piros tortazselépor

citromlé

¼ Liter víz

zsiradék a kikenéshez

Elkészítés:
A sütőformát zsiradékkal kikenjük, vagy sütőpapírral kibéleljük. A sütőt 170 celziuszra előmelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét a vízzel kemény habbá verjük. Verés közben a gyümölcscukrot lassan hozzáadagoljuk. A tojás sárgáját és a folyékony édesítőszert is hozzáadjuk. A lisztet az étkezési keményítőt és a sütőport összekeverjük és óvatosan a habhoz adagoljuk. A tésztamasszát a sütőformába öntjük és kb 20-25 percig sütjük, míg a teteje is megbarnul. Hagyjuk kihűlni. A tetejét egyenletesen megrakjuk málnával. A torta-zseléport a citromlével és a vízzel forraljuk össze és vonjuk be vele a málnatortát. A tortából körülbelül 10 szeletet vághatunk.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Eperhabos torta » Tejfölös torta » Meggyes csokipuding torta » Epres gyümölcstorta
» Paleolit fatörzstorta » Mandulás epertorta » Diós répatorta » Ananászos palacsintatorta
» Különleges meggytorta » Egzotikus torta » U1 Nóri féle joghurt torta » Vőlegény torta
» Diabetikus ribizli lekvár » Kokuszos szedertorta » Almatorta borkrémmel » Vérnarancs torta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.