Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mandulás epertorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 dkg finomliszt,
1 evőkanál porcukor,
10 dkg hideg margarin,
1 tojássárga,
2-3 evőkanál hideg víz.

A mandulakrémhez:
25 dkg mandula,
15 dkg cukor,
20 dkg margarin,
3 tojás,
10 dkg liszt,
a torta tetejére 30 dkg eper és esetleg 2 evőkanál eperlekvár,
kevés margarin a forma előkészítéséhez,
kevés liszt a tészta nyújtásához.

Elkészítés:
Előző este elkészítjük a tésztát. A lisztet és a porcukrot beleszórjuk a késes betétű robotgépbe, hozzákockázzuk a margarint, és addig járatjuk a gépet, amíg morzsás keverékké nem áll össze az egész. Ekkor áttesszük egy keverőtálba, hozzáadjuk a tojássárgát és a vizet, aztán gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. Ezután 20x5 cm-es hurkává formáljuk, becsomagoljuk folpackba, és 1 éjszakára a berakjuk a hűtőbe. Ha nincs késes robotgépünk, akkor sincs vész, nyugodtan megcsinálhatjuk enélkül is a tésztát. A lisztet és a porcukrot összekeverjük egy tálban, aztán a kézi reszelő nagy lyukú oldalán hozzáreszeljük a hideg, szinte fagyos margarint. Ujjaink begyével tempósan összemorzsoljuk őket, és amikor a keverék már grízszerű, hozzáadjuk a tojássárgát meg a vizet. Néhány mozdulattal összegyúrjuk a tésztát, és ugyanúgy hurkává formáljuk, majd folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe, mintha géppel készítettük volna. Másnap előmelegítjük a sütőt 190 fokra (gázsütőn 5-ös fokozat), és kimargarinozunk egy 24 cm átmérőjű, 4-5 cm magas peremű gyümölcstortaformát. A tésztát kivesszük a hűtőből és a még fagyos tésztát a négyoldalú reszelő nagy lukú oldalán belereszeljük a tortaformába. Csinosan elrendezzük, jól bele is nyomogatjuk a formába, és néhány helyen megszurkáljuk egy villával. Gyorsan elkésztjük a mandulakrémet. A mandulát a cukorral együtt finomra daráljuk, aztán robotgéppel felhabosítjuk a margarint egy keverőtálban. Felváltva hozzádolgozzuk a cukros mandulát és egyenként a tojásokat, végül fakanállal belekeverjük a lisztet is. Ezután rákenjük a krémet a tésztára, és betesszük a sütőbe. Először 15 percig sütjük, aztán lejjebb vesszük a sütő hőmérsékletét 150 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és további 40-45 perc alatt teljesen készre sütjük. Ezután kivesszük, megvárjuk, amíg kihűl, és közvetlenül a tálalás előtt kirakjuk megmosott, megszárított eperszemekkel. Ha tovább akarjuk csinosítani művünket, akkor a gyümölcsöket megkenhetjük a langyosra melegített, pár csepp vízzel felhígított, majd átszűrt eperlekvárral.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kelbimbós-mandulás tészta » .Mandulás sütemény » Mandulás csirke » Mandulás-epres palacsinta
» Mandulás forralt bor » Mandulás gyümölcstorta » Mandulás pogácsa » Zabpelyhes-mandulás cookie
» Cukkinis-mandulás pite » Mandulás gyümölcssaláta » Citromos mandulás hal » Mandulás kenyér
» Mandulás szilvatorta » Mandulás csirkemell » Mandulás csokigolyó » Epertorta Emyke módra


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.