Tutireceptek.hu fejléc

Diabetikus ribizli lekvár recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 kg ribizli (tisztán mérve, csak a lé)
Fél doboz diabetikus befőző cukor (17 dkg)
3 evőkanál porédesítő
1 csomag 3:1 lekvár zselésítő szer

Elkészítés:
A ribizlit leszemezve több vízben megmossuk. Ezt követően a magoktól megszabadítjuk, kinek milyen eszköze van hozzá. Én először összeturmixoltam hogy legyen leve, majd szitán kanállal kis adagokban jó alaposan átnyomkodtam. A tiszta léhez hozzákeverjük a befőzőcukrot, az édesítőt és a zselésítőszert, majd feltesszük főni. Forrástól számítva 5 percig főzzük, majd az előre kimosott és fertőtlenített üvegekbe töltjük. Pár percre fejre állítjuk az üvegeket, majd száraz dunsztba tesszük amíg ki nem hűl. (1 kiló tiszta léből kb 1 liter lekvár lesz.)


A receptet beküldte: vaczila


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Képviselőfánk diabetikus » Csokis lekváros bögrés » Diós lekváros tekercs » Ribizlis túrós muffin
» Citromos fügelekvár » Diabetikus Almás pite 2 » Zöld paradicsomos lekvár » Diabetikus túrós pite
» Ribizke lekvár hidegen » Ribizlileves » Kajszibarack lekvár 1 » Fekete ribizlis muffin
» Diós-lekváros zserbó » Lekváros kifli » Lekváros Linzer (fenyőfa) » Prósza lekvárral


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.