Tutireceptek.hu fejléc

Egyszerű citromfagylalt recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 citrom,
10 db szalmonella ellen kezelt tojás sárgája,
30 dkg cukor,
5 dl hideg tejszín.

Elkészítés:
A citromokat szappanos meleg vízben alaposan megmossuk, utána jól leöblítjük, majd szárazra töröljük. A megmosott citromok közül 2-nek a héját megreszeljük, a reszelt héjat félretesszük, aztán az összes citrom levét kifacsarjuk és átszűrjük.

A tojássárgákat, a cukrot és a reszelt citromhéjat robotgéppel 5-6 perc alatt összehabosítjuk, majd apránként hozzádolgozzuk a citromlevet. A hideg tejszínből tiszta, száraz habverőkkel lágy habot verünk, és fakanállal óvatosan hozzáforgatjuk a cukros-citromos tojáshabhoz.

A keveréket műanyagdobozba tesszük és 1 éjszaka alatt megfagyasztjuk a mélyhűtőben. Tálalás előtt 20 perccel korábban áttesszük a hűtőbe, majd fagyikanállal gombócokat formálunk belőlük, a gombócokat pedig üvegkelyhekben tálaljuk. Holipni, friss gyümölcs, édes tejszínhab - mind jöhet hozzá, de önmagában is pazar.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csülökhús egyszerűen » Egyszerű sörkifli » Paella - egyszerűen » Csoki szuflé egyszerűen
» Egyszerű csók » Narancskrém egyszerűen » 3 perces egyszerű sütemény » Egyszerű gofri
» Egyszerű csudafinom rétes » Pofon egyszerű lángos » Banános sütemény-egyszerű » Egyszerű forró csokoládé
» Sertésragu egyszerűen » Egyszerű fasirt » Egyszerű budai szelet » Kuglóf egyszerűen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.