Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Házi konyak - egyszerűbben recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
5 l borpárlat, alk V/V 45 - 50%
kb. 5 dl mazsola
5 - 6 szem pörkölt babkávé

Elkészítés:
Ez hivatalos nevén ÁGYAS BORPÁRLAT! A párlatba beleendedjük a mazsolát és a kávészemeket. Így érleljük min. 1 hónapig. A kész italt rajta hagyjuk az "ágyon", mindig kis mennyiségeket öntünk le róla szűrőpapíron (a porvédő maszk ehhez kiváló!) keresztül.

Tanácsok:
Fontosnak tartom a megfelelő szeszfokot! A mazsola úgyis levesz belőle. Ha ennél hígabb, akkor egy kommersz löttyöt kapunk, ha erősebb, akkor az az íz, az élvezeti érték rovására megy.
A mazsola adja az ital színét, édességét, a kávé egyfajta patinás zamatot kölcsönöz az italnak.

Elkészítési idő: 3 perc
Kalóriatartalom: sok! kcal
Szénhidráttartalom: kb. 0,5 % gramm
Zsírtartalom: nyomokban gramm

A receptet beküldte: szijjferi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Konyakmeggyes szelet! » Konyakos eper » Túrógombóc egyszerűbben » Konyakos meggy
» Tejleves legegyszerűbben » Konyakos csokoládékrém » Konyakos meggy nyersen » Krémes pite egyszerűbben
» Konyakmeggyes 1 » Fahéjas-konyakos almacsók » Konyakos őszibarack » Konyakmeggy fagyi
» Konyakos koktél » Konyakos kacsasült » Konyakos almatorta » Konyakos-likőrös melegítő


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.