| Csokis fondant!Egyszerű! receptLevesek Hozzávalók: Hozzávalók: 100 g vaj 4 ek kakaópor 100 g min. 70%-os magas minőségű csokoládé 2 tojás 2 tojássárgája 120 g cukor 100 g liszt Elkészítés: Elkészítés: A sütőt 160 fokra állítjuk, a vajat és a csokoládét egy nagyobb, forrásban levő vízzel teli fazék fölé helyezett kisebb lábasban felolvasztjuk, majd a tűzről levéve addig keverjük, amíg egyenletes masszát alkot. 10 percen át hagyjuk kihűlni. Az egész tojásokat, a tojássárgáját és a cukrot tegyük egy edénybe, és elektromos habverővel keverjük össze, habosítsuk. A masszát a hűlő csokoládékeverékhez adjuk, és elkeverjük. Ügyeljünk arra, hogy a csokoládé már ne legyen forró, különben a tojásfehérje kicsapódna. Keverjük hozzá a lisztet. A sütőformákba helyezzük a masszát, és 12 percen át sütjük. Tálaláskor egy kevés meggy- vagy áfonyalekvárt teszünk mellé. Tanácsok: A formát kivajazni és kakóporral meg kell szórni. A receptet beküldte: Edibabacica Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |