Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csokis fondant!Egyszerű! recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Hozzávalók:
100 g vaj
4 ek kakaópor
100 g min. 70%-os magas minőségű csokoládé
2 tojás
2 tojássárgája
120 g cukor
100 g liszt

Elkészítés:
Elkészítés:
A sütőt 160 fokra állítjuk, a vajat és a csokoládét egy nagyobb, forrásban levő vízzel teli fazék fölé helyezett kisebb lábasban felolvasztjuk, majd a tűzről levéve addig keverjük, amíg egyenletes masszát alkot. 10 percen át hagyjuk kihűlni.
Az egész tojásokat, a tojássárgáját és a cukrot tegyük egy edénybe, és elektromos habverővel keverjük össze, habosítsuk.
A masszát a hűlő csokoládékeverékhez adjuk, és elkeverjük. Ügyeljünk arra, hogy a csokoládé már ne legyen forró, különben a tojásfehérje kicsapódna. Keverjük hozzá a lisztet.
A sütőformákba helyezzük a masszát, és 12 percen át sütjük. Tálaláskor egy kevés meggy- vagy áfonyalekvárt teszünk mellé.

Tanácsok:
A formát kivajazni és kakóporral meg kell szórni.


A receptet beküldte: Edibabacica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokis szelet » Milka csokis muffin » Csokis barackos piskóta » Csokis mascarpone-kehely
» Csokis burgonyatorta » Csupa csokis muffinom » Csokis rostkeksz » Csokis, lekváros kocka
» Párizsi csokis muffin » Csokis-gesztenyés szelet » Csodás-csokis muffin » Csokis keksz
» Csokis szalámi 2 » Csokiszív » Meggyes-csokis álom » Gyors csokis pite


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.