| Eperfagylalt receptFagylaltok Hozzávalók: 1,5 dl tej 2 dl tejszín 10-12 dkg porcukor 30 dkg friss (vagy mélyhûtött) eper 1 evõkanál citromlé csipetnyi só Elkészítés: Az epret folyó vízben megmossuk, lecsurgatjuk, majd a csumáját eltávolítjuk. Ezután ismét megmossuk és lecsurgatjuk. Apróra összevágjuk és betesszük a turmixgépbe. Rászórjuk a cukrot, a sót, és ráöntjük a citromlevet. Pépesre zúzzuk, majd a tejjel meglocsolva ismét összekeverjük. A tejszínbõl kemény habot verünk. Az eperpépet és a tejszínhabot óvatosan összeforgatjuk, ezután a fagylaltgépbe öntve megfagyasztjuk. (Jó hozzá a nem éppen elsõ osztályú gyümölcs is, hiszen összetörve használjuk fel.) A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |