Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rumos mazsolafagylalt recept

Kategória:
 Fagylaltok

Hozzávalók:
2,5 dl tej
2 dl tejszín
10 dkg mazsola
2 egész tojás
15 dkg porcukor
0,5 dl rum
1 teáskanál citromlé
csipetnyi só

Elkészítés:
A mazsolát gondosan átválogatjuk, szárát lecsipkedjük, megmossuk, lecsurgatjuk. Turmixgépbe rakjuk, majd a rumot és 0,5 dl tejet ráöntve, teljesen péppé zúzzuk. Ezután ráöntjük az elõzõleg külön felütött tojásokat (nehogy egy esetleges rossz tojás használhatatlanná tegye az egészet) is, belecsorgatjuk a maradék tejet és a tejszínt, végül a citromlével és a cukorral tovább keverjük egészen addig, amíg habos, egynemû masszát nem kapunk. A fagylaltgépbe öntjük, és az elõírás szerint megfagyasztjuk.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rumos-mazsolás diótorta » Rumos gesztenyegolyó » Rumos mokka » Rumos-epres csokitorta
» Rumos szilva » Rumos félhold süti » Rumos-diós kocka » Rumos csokoládégolyócskák
» Rumos koktél » Rumos gyümölcsök » Palacsinta rumos öntettel » Rumos dióbomba
» Rumos fagylaltkehely » Kata (vagy rumos) szelet » Rumos-meggyes kókuszgolyóm » Rumos - csokis golyók


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.