Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tokaji bormártás recept

Kategória:
 Fagylaltok

Hozzávalók:
2 dl édes tokaji bor
2 dl tejszín
2 tojássárga
2 evõkanál porcukor

Elkészítés:
A tojássárgákat fehéredésig keverjük a porcukorral, majd vízgõz fölött, a tokaji bort apránként hozzákeverve, sûrûre fõzzük. Ezután beleöntjük a tejszínt, amivel még tovább keverjük, egészen forráspontig. A bormártást hagyjuk kihûlni, majd zárható edényben, a hûtõszekrényben tartjuk felhasználásig. Csak aznap fogyasztható, nagyon hamar romlik!

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vegyes hal bormártással » Tokaji mártás » Bormártás » Tokaji borleves
» Tokaji puncs » Tokaji csirkemell » Tokajis Sütike » Tokaji borleves mazsolával
» Hideg tokaji borkrémleves » Palacsinta tokaji módra » Tokaji borhab » Rumos mazsolafagylalt
» Mogyorófagylalt » Kivifagylalt » Dinnyefagylalt » Ananászfagylalt


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.