Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Epres kevert tészta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 egész tojás
10 dkg vaj
2 bögre liszt
1 bögre cukor
1 bögre tej
2 csomag sütőpor
kb. fél kiló friss eper

Elkészítés:
A vajat a két egész tojással és a cukorral kézi mixerrel habosra kikeverjük. A lisztet összevegyítjük a sütőporral. Az alap masszához fokozatosan adagolva a lisztet és a tejet összekeverjük a tésztát. Egy közepes tepsit kivajazunk, kilisztezünk és beleöntjük a masszát, egyenletes eloszlásban. Tetejét megszórjuk az egész, vagy nagyobb szemek esetén feldarabolt eperrel.

180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, s kb. 30-40 percig sütjük. Közepébe kést vagy villát szúrva ellenőrizzük hogy átsült-e. (Ha már nem tapad fel nyers tészta, akkor igen.) Ha kell, akkor még 5-10 percig süthetjük. Kivesszük a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágva tálra tesszük, tetejét kicsit megszórjuk porcukorral.

Egész nyáron át készíthetjük az éppen aktuális friss gyümölccsel. Különösen finom még meggyel és sárgabarackkal, amiket persze ki kell magozni.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bence sajtos tésztája » Alföldi tészta » Epres piskótatekercs » Sonka kalácstésztában
» Gyors tésztavacsora » Virslis tészta » Citromkrémes kakaóstészta » Hagymatorta (kelt tésztás)
» Gyors almás kevert » Masnitészta gombával » Olasz zöldséges tészta » Jeges epres kehely
» Réka féle SON-GO-KU tészta » Epres jegestea » Tojások sajtos tésztában » Húspástétom tésztában


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.