Tutireceptek.hu fejléc

Epres parfé recept

Kategória:
 Fagylaltok

Hozzávalók:
40 dkg eper
5 dkg cukor
5 dl tejszín
2 ek. porcukor
3 dl tejföl
1 citrom leve
egy csipet étkezési levendula

Elkészítés:
Az epreket lecsumázzuk és méretüktől függően felezzük, vagy negyedeljük. A cukorral együtt egy serpenyőbe tesszük és ráfacsarjuk a citromot. Addig főzzük, míg sűrű, szirupos, de darabos lekvár állagot kapunk.
Egy őzgerinc formát folpackkal kibélelünk, úgy, hogy az oldalain túllógjon, így majd könnyen ki tudjuk emelni a kifagyott parfét tálalás előtt.

Ha az eper leve már teljesen besziruposodott, de az eper darabok még nem estek szét, akkor levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.
Közben felverjük a tejszínt. Ha már elkezdett habosodni, akkor adjuk hozzá a porcukrot, és úgy verjük keményre.
A tejszínhabot összeforgatjuk a tejföllel és szórunk bele egy csipet étkezési levendulát. A lehűlt epret több részletben hozzáadva óvatosan beleforgatjuk, hogy szép márványos legyen.

Az előkészített formába kanalazzuk, ráhajtjuk a fóliát és a mélyhűtőbe tesszük, ahol teljesen keményre fagyasztjuk. Fogyasztás előtt kicsivel vegyük ki, hogy könnyen szeletelhessük.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mandulás-epres palacsinta » Túró parfé » Epres madártej I. » Epres-ananászos charlotte
» Epres kókusztekercs » Epres banáncsónak » Krémsajtos eperparfé » Epres pite
» Epres palacsinta » Epres tiramisu II. » Epres-kókuszos túrógolyók » Epres-krémes palacsinta
» Epres-nutellás muffin » Epres spiráltorta » Borzas epres » Epres pudingos piskóta


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.