Tutireceptek.hu fejléc

Hússal töltött tészta recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
tej,
tojás,
3/4 kg hús,
zsemlemorzsa,
zsír

Elkészítés:
6 dl lisztből langyos tejjel, 1 egész tojással, kevés zsírral, sóval rétestészta keménységű tésztát készítünk. Jól kidolgozzuk és 1/2 órára letakarjuk egy lábassal. 3/4 kg húst megsütünk, adunk hozzá ízlés szerint hagymát, borsot, sót és csipetnyi szegfűborsot. Amint a hús puha, ledaráljuk. 1 kanál zsírt elkeverünk 2 tojássárgával és a húshoz tesszük. A tésztát kihúzzuk nagyon vékonyra, és kicsit hagyjuk szikkadni. Most tepsi nagyságú lapokra vágjuk,
2-3 ilyen lapot beleteszünk a tepsibe, megszórjuk morzsával, kevés zsírral lelocsoljuk, ráhelyezünk 1 sor húst, morzsát és 2 sor tésztát, zsírral lelocsoljuk, morzsával leszórjuk és ismét húst. A tetején tészta legyen. Tojással megkenjük és lehetőleg csak tálalás előtt sütjük.


A receptet beküldte: Teráz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Babos tészta » Falusi töltött zsemle » Paradicsomos rakott tészta » Töltött túrópalacsinta
» Nyári töltött cukkíni » Rakott tejszínes tészta » Gombával töltött burgonya » Töltött laska
» Tavaszitekercs-tésztalap » Rakott tészta brokkolival » Zöldfűszeres sonkás tészta » Velencei tésztafánk
» Édes tészta » Töltött pulyka Éva módra » Erdélyi töltött káposzta » Hideg húsos töltött alma


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.