| Epres, mandulás torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 tojás 125 g puha vaj 125+200+75 g cukor 2 cs. vaniliás cukor 150 g liszt 1/2 cs. sütöpor 4 e.k. tej kb. 60 g mandulaforgács 500 g friss eper 200 g hideg tejszín 1 cs. habfixálópor 400 g mascarpone 4 e.k. citromlé Elkészítés: Egy 26 cm átméröjü kapcsos tortraformát kivajaztam. A tojásokat szétválasztottam. A vajat, 125 g cukrot, csipetnyi sót és 1 cs. vaniliás cukrot habosra kevertem. Egyenként beledolgoztam a tojások sárgájat, majd a sütöporral elkevert lisztet és tejet is belekevertem. A tésztának a felét belesimogattam a formába. Azért simogattam, mert ez a tészta se nem kemény, se nem lágy; tényleg bele kell kenni a formába. A tojások fehérjét csipetnyi sóval kemyény habbá vertem, folyamatosan hozzáadogatva 200 g cukrot. A kemény hab felét a tészta tetejére kentem és megszórtam a mandulaforgács felével. 175°-ra elömelegített sütöben kb. 25 perc alatt készre sütöttem. Rácsra tettem hülni, majd ugyanígy megsütöttem a következö lapot. Ezt is teljesen hagytam kihülni. Az epret megmostam, megtisztítottam és negyedekbe vágtam. A tejszínt a fixálóval és 1 cs. vaniliás cukorral kemény habbá vertem. A mascarponét 75 g cokorral és a citromlével kikevertem, majd óvatosan beleforgattam a kemény tejszínt is. Az eperdarabokkal kiraktam az elsö tésztalapot, rásimítottam a krémet, majd rátettem a második lapot. Szeletelés előtt min. 1 órára hűtőbe kell tenni! Tanácsok: Mivel a torta legmacerásabb része a lapok sütése, ezért lehet, söt érdemes elözö nap elkészíteni; a fogyasztás napján pedig csak megtölteni kell. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: Ancsa 37 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |