Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Házi francia krémes torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
tésztához:
25 dkg liszt
15 dkg vaj
1 db tojás
1 evőkanál ecet
1 dl tejföl
csipet só

a vaníliás krémhez:
1 l tej
4 db tojás
25 dkg cukor
2 db bourbon vaníliás cukor, vagy 1 vaníliarúd kikapart belseje
13 dkg liszt

a habhoz:
fél l tejszín

a mázhoz:
1/2 kávéskanál instant kávé
20 dkg cukor
7 dkg vaj
4-5 evőkanál tej

Elkészítés:
A sütőt 165 fokra előmelegítjük.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük 1-2 órára, utána könnyebb lesz vele dolgozni.

A kihűtött tésztát lisztezett deszkára helyezzük, kétfelé vágjuk, majd mindkét lapot kinyújtjuk.

A lapokat egymás után, egy nagyobb tepsi hátuljára fektetjük (melyre előzőleg sütőpapírt tettünk), villával megszurkáljuk (bár így is fel fog hólyagosodni, de talán kevésbé) és az előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Ezután a vaníliás krém elkészítése következik. A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgájához hozzáadunk az 1 l tejből 1 dl-t, a lisztet és a cukor felét. Simára keverjük. A gázra feltesszük a maradék tejet, hozzáöntjük a vaníliás cukrot, vagy a vaníliarúd kikapart belsejét, és felforraljuk. Ha felforrt a tej, hozzáöntjük az előzőleg elkészített tojásos masszát, majd botmixerrel simára keverjük. Ezután lehúzzuk a gázról.

A tojásfehérjéket habbá verjük a cukor másik felével. Visszatesszük a tejes masszát a gázra és nem túl nagy lángon hozzákeverjük a habot. Ezzel 2-3 percig még főzzük, közben óvatosan keverjük. El is készült a vaníliás krémréteg.

Az egyik tésztalapra rásimítjuk a kész krémet, majd hagyjuk kihűlni (kb. 30 perc). Ezután, ha a krém kihűlt, a tejszínhabos réteget is rásimítjuk.

Ezután következik a máz elkészítése. Az instant kávét feloldjuk a tejben, hozzátesszük a cukrot, majd takaréklángon kevergetjük, míg a cukor felolvad. Ha elkezd sűrűsödni, lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a vajat. Ezt a legjobb géppel végezni, míg tejföl sűrűségű krémet kapunk, kb. 1 perc alatt. Innentől kezdve gyorsan kell dolgoznunk, rásimítjuk a mázat a megmaradt másik tésztalap hátoldalára.

Ha kissé megszáradt a máz, felkockázzuk az immáron mázzal fedett tésztalapunkat.

Így darabonként helyezzük vissza a lapokat a tejszínhabra, így könnyen szeletelhető lesz a kész sütemény.

Ezután már csak tálalni kell, és jó étvággyal elfogyasztani őket!


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggyes csokipuding torta » Plazma "torta" » Csőben sült burgonyatorta » Krémes málnatorta
» Diós krémes » Rakott fasírttorta » Francia krémes diétásan » Bertram túrótorta
» Húsvéti túrótorta » Meggyeskrémes » Kakaós-körtekrémes süti » Rina csoki tortaja
» Hatlapos krémes » Puncsos-habos piskótatorta » Kijevi krémes » Egyszerű joghurttorta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.