Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Epres rumos Trifle recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:


egy zacskó vaníliapuding (plussz annyi tej, amennyi az elkészítéséhez kell)
egy zacskó/doboz tejszín (két deci, vagy mennyi szokott az egység lenni)
egy doboz babapiskóta
egy deci rum (próbáljuk meg elkerülni a "hajós ital" és egyéb löttyöket!)
sok-sok eper (mondjuk negyed-fél kiló)

Elkészítés:


A pudingot megfőzzük, kihűtjük, a felvert tejszín felével kikeverjük. Egy szép üvegtál alját megszórjuk a kisebb darabokra tört babapiskótával, meglocsoljuk rummal, kicsit hagyjuk, hogy felszívódjon, majd az eper nagyrészét rákanalazzuk, hogy szépen befedje (érdemes az üvegedény oldalát kívülről nézegetni, hogy elég szép-e). Erre jön a puding, majd a maradék felvert tejszínnel és a félretett eprekkel díszítjük. Bedobjuk az egészet a hűtőbe pár órára, hogy jól összeérjenek az ízek, majd tálaljuk. Másnap is fincsi, de már nem szép, úgyhogy érdemes azonnali fogyasztásra szánni.


A receptet beküldte: Anita123


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Epres-Tejszínes Túrótorta » Epres, mandulás torta » Málnás trifle » Epres ribizlis ital
» Epres túrótorta - másként » Epres hab citromfűvel » Epres-joghurtos túrótorta » Epres parfé
» Rumos félhold » Rumos szelet » Epres habos » Rumos-diós kocka
» Zabos epres palacsinta » Rumos torta » Palacsinta rumos öntettel » Epres-barackos-túrós-habos


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.