Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Meleg rumos meggyleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 üveg meggybefőtt
3 dl tejszín
1 citrom leve és reszelt héja
1 evőkanál finom liszt
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 csapott mokkáskanál őrölt szegfűszeg vagy 3 szem egész szegfűszeg
1 mokkáskanál só
1/2 dl rum vagy 1 evőkanál rumaroma

Elkészítés:
A meggybefőttet levétől leszűrjük, majd kimagozzuk.A leszűrt meggylevet vízzel feltesszük főni, kb,1 liternyi legyen a víz és a meggylé eggyütt.Beleszórjuk a sót, a szegfűszeget,a fahéjat,és a reszelt citromhéjat.Közben a lisztet 2 dl tejszínnel simára keverjük, majd behabarjuk a forrásban lévő levet.Citromlével pikánsra ízesítjük, majd jól kiforraljuk, és finom szűrőn átszűrjük.Ezután beleöntjük a kimagozott meggyet, és még eggyet forralunk rajta.Ha kihűlt befedve tegyük hűtőszekrénybe.Közvetlenül tálalás előtt átforrósítjuk, és a rumot is beleöntjük.A megmaradt tejszínből cukor nélkül jó kemény habot verünk, amit a tálalt forró leves tetejére kanalazunk, és egy - egy szem meggyel díszítjük.


A receptet beküldte: melmenn


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diós, rumos, kávés szelet » Meleg gyümölcssaláta » Ananászos melegszendvics » Sajtkrémes melegszendvics
» Melegszendvicskrém » Almás, rumos puding » Újhagymás melegszendvics » Meggyes-rumos kókuszkocka
» Rumos-epres csokitorta » Melegszendvics gazdagon » Melegszendvics krém » Rumos csokoládégolyócskák
» A mi gazpachonk - melegen » Párizsis melegszendvics » Rumos mogyorófagyi » Rumos bundás banán


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.