Tutireceptek.hu fejléc

Meleg rumos meggyleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 üveg meggybefőtt
3 dl tejszín
1 citrom leve és reszelt héja
1 evőkanál finom liszt
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 csapott mokkáskanál őrölt szegfűszeg vagy 3 szem egész szegfűszeg
1 mokkáskanál só
1/2 dl rum vagy 1 evőkanál rumaroma

Elkészítés:
A meggybefőttet levétől leszűrjük, majd kimagozzuk.A leszűrt meggylevet vízzel feltesszük főni, kb,1 liternyi legyen a víz és a meggylé eggyütt.Beleszórjuk a sót, a szegfűszeget,a fahéjat,és a reszelt citromhéjat.Közben a lisztet 2 dl tejszínnel simára keverjük, majd behabarjuk a forrásban lévő levet.Citromlével pikánsra ízesítjük, majd jól kiforraljuk, és finom szűrőn átszűrjük.Ezután beleöntjük a kimagozott meggyet, és még eggyet forralunk rajta.Ha kihűlt befedve tegyük hűtőszekrénybe.Közvetlenül tálalás előtt átforrósítjuk, és a rumot is beleöntjük.A megmaradt tejszínből cukor nélkül jó kemény habot verünk, amit a tálalt forró leves tetejére kanalazunk, és egy - egy szem meggyel díszítjük.


A receptet beküldte: melmenn


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rumos gyümölcsök » Marcipános-rumos szelet » Meleg gyümölcssaláta » Melegszendvics finoman
» Rumos-diós piskótatekercs » Tejszínes meggyleves » Rumos kakaóhab » Hideg-meggyleves
» Boros meggyleves » Francia melegszendvics » Olasz melegszendvics II. » Rumos kuglóf
» Andi rumos-diós golyója » Gombás melegszendvics » Rumos koktél » Melegszendvics másképp


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.