Tutireceptek.hu fejléc

Fahéjas torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg liszt,
22,5 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
12,5 dkg vaj + a formához,
3 tojás,
2,5 dl tejszín,
20 dkg darált mandula,
4 dkg zsemlemorzsa,
5 dkg cukrozott narancshéj (oranzsát),
2 teáskanál őrölt fahéj,
2 evőkanál porcukor.

Elkészítés:
Előkészítés:
Kivajazunk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

Elkészítés:
A lisztet összedolgozzuk 7,5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a vajjal. A formába nyomkodjuk úgy, hogy 2-3 cm magas pereme is legyen.
Az előmelegített sütőben kb. 10 percig elősütjük. Miközben a tészta sül, habosra keverjük a tojásokat a tejszínnel, a maradék cukorral. Beledolgozzuk a mandulát, a zsemlemorzsát, a cukrozott narancshéjat és a fahéjat. A masszát az elősütött tésztára öntjük, és további kb. 45 percig sütjük (tűpróba). Hagyjuk kihűlni.
Papírból kisebb csillag alakú sablonokat vágunk ki, a tortára tesszük, és a tortát megszórjuk porcukorral. Óvatosan levesszük a sablont, így a csillagok helye szépen kirajzolódik.


A receptet beküldte: én vagyok


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás-paprikás rizstorta » Banános almatorta » Fekete-erdő torta IV. » Fahéjas töltött fánk
» Túró torta szülinapra » Fahéjas apróság » Tonhalas szendvicstorta » Fahéjas zsemlefelfújt
» Túrótorta naranccsal » Gránátalma torta » Csirketorta 2 » Klaudia torta
» Csokoládétorta békebeli » Epres-Tejszínes Túrótorta » Fahéjas fátyol » Vőlegény torta


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.