Tutireceptek.hu fejléc

Gránátalma torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
8 db tojás
8 fél evőkanál cukor
8 púpos evőkanál liszt
1 késhegynyi szódabikarbóna
2 késhegynyi sütőpor
3 gránátalma
3 nagy alma
5 dl gránátalmalé vagy 1 üveg lekvár
2 teáskanál zselatin
2 csomag tejszínhabpor
1 csomag habfixáló

Elkészítés:
, A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéhez hozzáadjuk a cukrot, majd kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadunk egy pici cukrot és elkeverjük, majd a lassan a fehérjéhez adagoljuk. Utána lassan a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát is hozzáadjuk. Előmelegített sütőben /180-200 fok/ 25-30 percig sütjük.

2, Felszeleteljük az almákat. Elkészítjük a zselatinos „krémet” a zselatinból és a gránátalmaléből, vagy ha nincs kedvünk főzőcskézni, 1 üveg kemény lekvár /megy, ribizli, szilva stb./ is megteszi. Ha kissé kihűlt a krém, hozzákeverjük 2 gránátalma belsejét.

3, Elrendezzünk a felszeletelt almákat a piskótán, majd rákenjük a lekvárt, utána a tejszínhabot. Ha elegyengettük a habot, rákaparjuk 1 gránátalma belsejét. Minimum 2 órát hűtőszekrényben hűlni hagyjuk.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lívia-féle joghurttorta » Répa torta Ivántól » Sült túrótorta » Focitorta
» Csokis burgonyatorta » Csokoládés diótorta » Fincsi répatorta » Fekete-erdei meggytorta
» Diabetikus joghurttorta » Cseresznyés citromtorta » Mogyoró-nugát torta » Keksztorta Mamóca módra
» Tejszínkrémtorta » Mazsolás kakaótorta » Gesztenyés csokitorta » Imádnivaló japán sajttorta


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.