Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Feketeerdő-torta recept recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Piskóta:

6 tojás
3 ek víz
8 ek cukor
1 cs vaníliás cukor
5 ek liszt
2 ek étkezési keményítő
2 ek keserű kakaópor
2/3 cs sütőpor

Meggyes krém:

1 ü (bolti) magozott meggybefőtt
1 cs vaníliás pudingpor
1-2 ek cukor
csipet fahéj

Tetejére:

3,5 dl tejszín (növényi)
csokiforgács, csokireszelék

Elkészítés:
Piskótát sütünk: 6 tojássárgáját felverünk (kézi robotgéppel) 3 ek vízzel és 4 ek cukorral. 6 tojásfehérjét felverünk (állványos robotgéppel) 1 csipet sóval és 4 ek cukorral + 1 vaníliás cukorral. Egy tálba teszünk fél cs sütőport, 5 ek lisztet, 2 ek étkezési keményítőt, 2 ek keserű kakaóport; összekeverjük.
A lisztes alapanyagot hozzászitáljuk a tojássárgájás krémhez, nagyjából elkeverjük. Hozzáadjuk a felvert tojásfehérje 1/4 részét, és elkeverjük kézi robotgéppel. A többi tojáshabot már egy műanyag fakanállal, kézzel keverjük óvatosan hozzá.
Kerek tortaforma aljába vágjunk sütőpapírt, és öntsük bele a piskótamasszát. 220 fokos, előmelegített sütőbe tegyük, és 5 perc múlva vegyük le a hőfokot 180 fokra. Tűpróbáig süssük.
A meggyet lecsepegtetjük szűrőn, felfogjuk a levét, és főzünk belőle pudingot. (Tej helyett befőttlevet használunk, de ugyanúgy készül, mint a mezei puding.) Összekeverjük a meggyel és a fahéjjal, hűlni hagyjuk.
A kihűlt piskótát 3 felé vágjuk, és betöltjük a tölteléket, méghozzá úgy, hogy az alsó lapra belülről kifelé haladva körökben tesszük a meggytölteléket, és a tejszínt, a 2. lapra pedig pont fordítva, a tejszínnel kezdek, és kifelé haladva meggytölteléket teszek, szintén kör alakban (mint a céltábla). Ezt azért így, hogy szeletelésnél sakktábla mintázatot adjon ki. A meggyeset kiskanállal rakosgassuk rá, a tejszínt meg habzsákból is nyomhatjuk. (Kb. 1,5 dl felvert tejszín ment bele. Plusz még kellett a díszítéséhez is kb. 2 dl-nyi.)
A szélét bevonjuk csokidarával ("egérkakival") :D, mégpedig oly módon, hogy fogjuk bal tenyerünkkel a tortát az aljánál, egy tálca fölé tartjuk alacsonyan, és egy másik tálból pedig finoman dobáljuk rá a jobb kezünkkel a csokidarát. Ami lepotyogott, azt felfogta a tálca. Összegyűjtjük, és ismét szórjuk az oldalára, közben forgassuk, amíg körbe nem ér.
A tetejét osszuk 12 részre, habrózsákat nyomjunk rá. 12 szem meggyet vegyünk ki a befőttesüvegből, jól csepegtessük le, több szalvéta közé tegyük, forgassuk, hogy felszívja a nedvességet róla (különben beszínezné maga alatt a tejszínhabot, és az nem mutatna valami jól).
A tetejére: sűrűre olvasszunk csokit (kevéske olajat tegyünk csak hozzá), majd egy fémtepsibe simítsuk 1-2 mm vastagon, és dugjuk be a hűtőbe dermedni. Miután megkeményedett, egy spaklit toljunk végig rajta, és ilyen érdekes alakú csokidarabok születnek! :)

sütési hőfok: 180°C

sütési mód: alul-felül sütés

Tanácsok:
Jó Étvágyat Kívánok minden édesszájúnak ehez az igazán finom tortához! :)


A receptet beküldte: Dalminho


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gofri - tuti recept! » Saját recept » Sarokház /100 éves recept/ » Puncsos kekszes recept
» Lencsefasírt recept » Tavaszi tekercs recept » Borjúpaprikás (amc recept) » Alföldi húsgombóc recept
» Pizza alaprecept » Sólet ( amc recept) » Bögrés-mikró recept » Gofri recept egyszerűen
» Bailey*s recept » Oreo bonbon recept » 100 éves recept: diós süti » Palacsinta alaprecept -


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.