Tutireceptek.hu fejléc

Felhőcske(Kata-féle) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Égetett tésztához

2,5 dl víz
10 dkg margarin
20 dkg liszt
4 db tojás
Krémhez

1 l tej
4 cs. vaníliás pudingpor
20 d. cukor
25 d. Rama margarin

Elkészítés:
A vizet felforraljuk, beletesszük a margarint és a lisztet. A tűzről levéve keverőgéppel kikeverjük, és beletesszük egyenként a 4 db tojást. Jól kizsírozott vagy kisütőmargarinozott tepsiben két lapot sütünk a masszából. Nem baj, ha nem egyenletes, sőt az sem, hogy majdnem látszik a tepsi alja. Krém: 1 liter tej, 4 csomag vaníliás pudingpor, 20 dkg. cukor, 25 dkg. Rama margarin. Egy kevés hideg tejjel kikeverem a pudingporokat, a többit felteszem a cukorral és felfőzöm, majd beleöntöm a pudingos tejet. A tűzről levéve a margarint apránként szeletelve hozzáadom, mindig csak keveset, és jól kikeverem. Ezt addig csinálom, amíg a margarin elfogy. Ha kihűlt, gépi habverővel habosra keverem. 1/2 l. növényi tejszínhabot felverek. Az egyik lapra rákenem a sárga krémet úgy, hogy először a gödröket töltöm ki krémmel, majd utána egyenletesen elkenem a sárga krémet. A tejszínhabbal úgy járok el, hogy a tepsi aljával érintkező felét kitöltöm habbal, majd a többi habot a sárga krém tetejére kenem, és szépen ráhelyezem a lapot. Két kocka étcsokoládét felolvasztok, majd a villát belemártom és ezzel csepegtetem a tészta tetejére.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almatorta (karamelles) » Tojásos alma » Almatorta citromkrémmel » Narancsos tiramisu golyó
» 3bit sütés nélkül » Kedvenc triflem » Csokoládés lepény » Diós-meggyes tekercs
» Habos barackos » Cappumisu » Ananászos gyümölcskenyér » Málnás sajttorta-kehely
» Karamellás, diós kocka » Málnás rétes » Gesztenye alagút » Somlói galuska2


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.