Tutireceptek.hu fejléc

Fenyőszirup recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
20 darab piros csalóka (fenyővirág), 1 marék fenyőrügy, 2 liter víz, 1 kg cukor, 1 citrom.

Elkészítés:
Elkészítésekor a csalókát és a fenyőrügyet 2 liter vízzel odarakjuk melegedni. Ha már majdnem fő a víz, hagyjuk 10 percig párolódni, majd vászonnal bélelt szűrővel leszűrjük. Világos piros, finom illatú fenyőlevet nyerünk, amihez hozzáöntjük a cukrot és pároljuk, míg a cukor elolvad. Nem szabad főzni. A végén a citromot csavarunk bele. Kimosott 3 decis üvegeket megtöltjük a fenyősziruppal. Másnapig meleg dunsztban hagyjuk. Bármikor fogyasztható, de főleg köhögés enyhítésére használták ezt a szirupot a népi gyógyászatban. Ha pirosodnak a fenyőfákon a csalókák gyűjtsünk két jó marékkal, de friss fenyőrügyet is szedjünk hozzá.

Tanácsok:
Székelyföldön gyakran készített szirup. Egyébként nagyon finom


A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tango girl » Sárgarépás narancsjuice » Hűsítő ital dinnyéből » Sárgadinnyés pezsgő
» Carib Cocktail » Bartender » Kávé fehércsoki-habbal » Házi konyak - egyszerűbben
» Spritzer » Gyümölcsös teabólé » Rita féle csokilikőr » Moonlight
» Vampire Vine » Bodza szörp 1. » Champagne Flip » Ízes íróturmix


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.