Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fenyőszirup recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
20 darab piros csalóka (fenyővirág), 1 marék fenyőrügy, 2 liter víz, 1 kg cukor, 1 citrom.

Elkészítés:
Elkészítésekor a csalókát és a fenyőrügyet 2 liter vízzel odarakjuk melegedni. Ha már majdnem fő a víz, hagyjuk 10 percig párolódni, majd vászonnal bélelt szűrővel leszűrjük. Világos piros, finom illatú fenyőlevet nyerünk, amihez hozzáöntjük a cukrot és pároljuk, míg a cukor elolvad. Nem szabad főzni. A végén a citromot csavarunk bele. Kimosott 3 decis üvegeket megtöltjük a fenyősziruppal. Másnapig meleg dunsztban hagyjuk. Bármikor fogyasztható, de főleg köhögés enyhítésére használták ezt a szirupot a népi gyógyászatban. Ha pirosodnak a fenyőfákon a csalókák gyűjtsünk két jó marékkal, de friss fenyőrügyet is szedjünk hozzá.

Tanácsok:
Székelyföldön gyakran készített szirup. Egyébként nagyon finom


A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Flambírozott puncs » Surprise » Pink Gin » Bitter Lemonade
» Eper likőr » May Cocktail » Meggyes jeges tea » Banános trópusi ital
» Planter's punch » Bodzapálinka » Rumkoktél » Brandy Perfect
» Easy lady » Appletini » Cafécalypso » Pikáns vitaminbomba


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.