Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bodza szörp 1. recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
50 darab nagy, még nem elvirágzott bodzafej (a bodzavirágpor a lényeg!)
5 kg cukrot
1 kis tasak tartósítószert (10 g)
10 kis tasak citromsavat (10x10 g)

Elkészítés:
50 darab nagy, még nem elvirágzott bodzafejet (a bodzavirágpor a lényeg!) beleteszünk 8 liter felforralt és lehűtött vízbe. 14-15 óra áztatás után a bodzafejektől megszűrjük a vizet, és teszünk bele 5 kg cukrot, 1 kis tasak tartósítószert (10 g) és 10 kis tasak citromsavat (10x10 g). A szörpöt fogyasztás előtt ízlés szerint kb. 1:8 arányban vízzel hígítjuk.

Tanácsok:
Teljesen hűtsd ki a vizet!!
Tartsd be az áztatási időt!!!!!
Apránként adagold a cukrot.
A tartósítószert utasítás szerint használd.


A receptet beküldte: yuhvan


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bodzapalacsinta » Eperszörp » Cseresznyeszörp » Tartós bodzavirág szörp
» Bodzaszörp sűritmény » Gyömbérszörp » Nyári bodzaleves » Bodzaszörp (főzött)
» Citromfű szörp » Bodzás aperol spritz » Bodzalekvár szederrel » Szeder szörp
» Bodzavirág szörp mézzel » Bodza palacsintatésztában » Vörösboros bodzabogyó íz » Házi narancsszörp


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.