Tutireceptek.hu fejléc

Finom almatorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
125g puha vaj vagy margarin
125g cukor
1 tasak vanillincukor
1 csipet só
fél citrom reszelt héja
3 tojás
200g búzaliszt
2 csapot tk sütőpor
1-2 ek tej
750g alma
2 ek baracklekvár
1 ek víz

Elkészítés:
1. A tésztához a vajat a cukrokkal jól kikeverjük. Citromhéjat, sót hozzáadjuk, azzal is keverjük.

2. A tojásokat egyenként belekeverjük. A lisztet a sütőporral hozzáadjuk, majd a tejet apránként hozzákeverjük (csak annyi tej kell, hogy a tészta a kanálról leszakadjon). A masszát egy 26cm átmérőjű, kikent tortaformába töltjük.

3. Meghámozzuk az almákat, félbe vagy negyedekbe vágjuk, magházat eltávolítjuk, a cikkeket hosszában többször bevágjuk és koszorúformában a tésztára tesszük, a formát a sütőbe tesszük.

4. A lekvárt a vízzel keverés közben kissé kifőzzük. Sütés után a süteményt megkenjük, rácson hagyjuk kihűlni.

Tanácsok:
Elkészítési idő: 30 perc
Sütési idő: 40-50 perc
Sütési hőfok: 180 előmelegítve, légkeverésesnél 160 előmelegítés nélkül, 2-3-as fokozat

Elkészítési idő: 80 perc
Kalóriatartalom: 3095 kcal
Szénhidráttartalom: 390 gramm
Zsírtartalom: 135 gramm

A receptet beküldte: vvicus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Finom szilvás sütemény » Gyors almatorta » Kefíres "finom sali" » Babapiskótás finomság
» Albán finom krémes » Galyasági finom falatok » Finom rétes Emyke módra » Finom gyümölcsrizs
» Finom gesztenye kocka » Finom zöldbab leves » Finom pogácsa » A legfinomabb meggyszósz
» Finom krémleves sütőtökből » Finom csoki szelet » Mazsolás almatorta » Csírke csikok finoman


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.