| Finom almatorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 125g puha vaj vagy margarin 125g cukor 1 tasak vanillincukor 1 csipet só fél citrom reszelt héja 3 tojás 200g búzaliszt 2 csapot tk sütőpor 1-2 ek tej 750g alma 2 ek baracklekvár 1 ek víz Elkészítés: 1. A tésztához a vajat a cukrokkal jól kikeverjük. Citromhéjat, sót hozzáadjuk, azzal is keverjük. 2. A tojásokat egyenként belekeverjük. A lisztet a sütőporral hozzáadjuk, majd a tejet apránként hozzákeverjük (csak annyi tej kell, hogy a tészta a kanálról leszakadjon). A masszát egy 26cm átmérőjű, kikent tortaformába töltjük. 3. Meghámozzuk az almákat, félbe vagy negyedekbe vágjuk, magházat eltávolítjuk, a cikkeket hosszában többször bevágjuk és koszorúformában a tésztára tesszük, a formát a sütőbe tesszük. 4. A lekvárt a vízzel keverés közben kissé kifőzzük. Sütés után a süteményt megkenjük, rácson hagyjuk kihűlni. Tanácsok: Elkészítési idő: 30 perc Sütési idő: 40-50 perc Sütési hőfok: 180 előmelegítve, légkeverésesnél 160 előmelegítés nélkül, 2-3-as fokozat Elkészítési idő: 80 perc Kalóriatartalom: 3095 kcal Szénhidráttartalom: 390 gramm Zsírtartalom: 135 gramm A receptet beküldte: vvicus Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |