Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Finom házi csokoládé recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5 evőkanál kakaó,
2 evőkanál cukor,
50 g vaj,
fél bögre tej (1 dl).

Elkészítés:
Egy edényben melegítsük fel a tejet, vigyázzunk ne főjön fel. Egy tálban kavarjuk össze a kakaót a cukorral, és lassanként adjuk hozzá a tejhez. Kavargassuk és tegyük bele az olvasztott vajat is. Lassú tűzön főzzük össze ezt a keveréket kb két percig. Öntsük kiolajozott, formába a forró csokoládét és hagyjuk hűlni. Amikor kihűlt tegyük hűtőszekrénybe néhány őrára, majd vegyük ki a hűtőből, borítsuk ki a formából és szeleteljük. Jó étvágyat! Érdemes egyszerre nagyobb adagot készíteni, mert nagyon ínycsiklandó!


A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokoládé-bomba » Finom pizzás táska » Csokoládés mandulás keksz » Csokoládés túrós kalács
» Csokoládés mézes rúd » Finom káposztás pogácsa » Csupa csokis muffinom » Csokoládés túrószelet
» Finom gyümölcsrizs » Finom szilvás sütemény » Csokoládés tekercs új » Finom sós rudak
» Csokoládés biscotti » Fagylatos csokoládékoktél » Finom sajtos tészta » Csokoládés tekercs


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.