Tutireceptek.hu fejléc

Finom hangyaboly recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
6 tojás sárgája
25 deka margarin vagy vaj
25 deka porcukor
1/2 deci rum
25 deka liszt
1 cs sütőpor
6 darab tojás fehérje
1 cs tortadara
A tetejére:
10 deka étcsokoládé
pirított mandula pehely

Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral és margarinnal vagy vajjal habosra kikeverem. Majd hozzáadom a rumot lisztes sütőport és a fehérje felvert habját. Óvatosan összekeverem, hozzáöntöm a csokidarát és margarinnal vagy vajjal kikent őzgerincformába teszem.

Ebből a mennyiségből 2 darab őzgerinc lesz. 180 fokon megsütöm. Amikor kihűlt csokival leöntöm és pirított mandulaszirommal meghintettem.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Finom vaníliás kifli » Málnás finomság » Finom görhe » Finom csirkecomb
» Finom piskóta krémes » Finom csokigolyó » Finom epres madártej » Finom frankfurti leves
» Madártejes finomság » Tejbegrízes finomság » Finom müzlikenyér » Finom fűszeres máj
» A legfinomabb bableves » Újévi finom lencsesaláta » Egyszerű, de finom túrós » Finom csirkefalatok


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.