Tutireceptek.hu fejléc

„Francia" puszedli recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 tojássárgája
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
40 dkg liszt
1 narancs vagy citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
2-3 ek rum
franciadrazsé

Elkészítés:
A cukrot és a margarint habosra keverem, és egyenként beledolgozom a tojások sárgáját. Hozzáadom a rumot, majd a többi hozzávalót a franciadrazsé kivételével. A tésztát a hűtőbe teszem pihenni legalább 1-2 órára.
A megdermedt tésztából kis dió nagyságú gombócokat gyúrok, a tepsire ültetem és belenyomok a közepükbe egy-egy franciadrazsét. 200 fokos sütőben megsütöm aranybarnára sütöm.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokis, maszolás puszedli » Csokolades puszedli » Gyomberes puszedli » Nusi féle puszedli
» Sütőtökös puszedli » Zabpelyhes puszedli » Mézespuszedlí » Az én mézespuszedlim
» Hamis mézes puszedli » Kiadós mézes puszedli » Mézes puszedli 2 » Mézes puszedli
» Egyszerű joghurttorta » Meggyes-túrós lepény » Kavart szilvás » Paleolit fatörzstorta


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.