Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

„Francia" puszedli recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 tojássárgája
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
40 dkg liszt
1 narancs vagy citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
2-3 ek rum
franciadrazsé

Elkészítés:
A cukrot és a margarint habosra keverem, és egyenként beledolgozom a tojások sárgáját. Hozzáadom a rumot, majd a többi hozzávalót a franciadrazsé kivételével. A tésztát a hűtőbe teszem pihenni legalább 1-2 órára.
A megdermedt tésztából kis dió nagyságú gombócokat gyúrok, a tepsire ültetem és belenyomok a közepükbe egy-egy franciadrazsét. 200 fokos sütőben megsütöm aranybarnára sütöm.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyomberes puszedli » Mézespuszedlí » Mézes puszedli » Mézes puszedli 2
» Hamis mézes puszedli » Sütőtökös puszedli » Zabpelyhes puszedli » Csokis, maszolás puszedli
» Nusi féle puszedli » Kiadós mézes puszedli » Az én mézespuszedlim » Csokolades puszedli
» Töltött szilva köntösben » Kókuszos palacsintatorta » Keksztekercs kókuszosan » Szőlőlépuding


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.