Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Maximilián-szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg cukor
1 db tojás

töltelékhez:

25 dkg cukor
2 dl tej
30 dkg dió
10 dkg zsemlemorzsa
1 evőkanál cukrozatlan kakaó
1 citrom héja
késhegynyi szódabikarbóna
barackíz

tetejére:

baracklekvár

+

30 dkg cukor
1 pohár víz

Elkészítés:
A lisztel a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot és a tojást.
Jól összedolgozzuk és lapos tepsiben világosra sütjük.
Közben elkészítjük a tölteléket:
30 dkg cukrot elkeverünk 2 dl tejjel, hozzáadjuk a darált diót, a zsemlemorzsát, a kakaót, a citrom reszelt héját, a szódabikarbónát - az egészet összedolgozzuk.

A világosra sült tésztát vékonyan megkenjük baracklekvárral, rátesszük a tölteléket majd a sütőben kicsit szárítjuk.

Ha kihűlt, ismét kenünk rá baracklekvárt és bevonjuk cukormázzal.
Ehhez a cukrot felfőzzük egy pohár vízzel, a tűzről levéve sűrűre keverjük és a süteményre kenjük.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pudingos - gesztenyés kehely » Drezdai püspökkenyér » Legényhódító (Kata-féle) » Cseresznyés és meggyes kocka
» Maja torta » Zselés szelet » Pikáns gesztenyetorta » Békamignon
» Kókuszos hideg kutya » Gábor kedvence » Csíkos csokis süti dióban » Ágyas pálinkás-meggyes szív
» Rozamisu » Citromos álom 2 » Csokoládétorta sütés nélkül » Tiramisu ahogy én csinálom


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.