| Maximilián-szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg liszt 20 dkg vaj 10 dkg cukor 1 db tojás töltelékhez: 25 dkg cukor 2 dl tej 30 dkg dió 10 dkg zsemlemorzsa 1 evőkanál cukrozatlan kakaó 1 citrom héja késhegynyi szódabikarbóna barackíz tetejére: baracklekvár + 30 dkg cukor 1 pohár víz Elkészítés: A lisztel a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot és a tojást. Jól összedolgozzuk és lapos tepsiben világosra sütjük. Közben elkészítjük a tölteléket: 30 dkg cukrot elkeverünk 2 dl tejjel, hozzáadjuk a darált diót, a zsemlemorzsát, a kakaót, a citrom reszelt héját, a szódabikarbónát - az egészet összedolgozzuk. A világosra sült tésztát vékonyan megkenjük baracklekvárral, rátesszük a tölteléket majd a sütőben kicsit szárítjuk. Ha kihűlt, ismét kenünk rá baracklekvárt és bevonjuk cukormázzal. Ehhez a cukrot felfőzzük egy pohár vízzel, a tűzről levéve sűrűre keverjük és a süteményre kenjük. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |