Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Frankfurti virslisaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
75 dkg burgonya
4 főtt tojás
2 pár virsli
1 nagy póréhagyma vagy 1 csomó újhagyma
1 nagy fej saláta
1 csokor petrezselyem

A majonézhez:
3 tojássárgája
1-1 kiskanál citromlé és mustár
5 dl étolaj
Az öntethez:
2 evőkanál ketchup
1 evőkanál tejszín
4 evőkanál tejföl
1 ecetes uborka
1 cikk vöröshagyma vagy 1 dundi újhagyma
2 evőkanál fehérbor

Elkészítés:
A burgonyát kefével dörzsölgetve folyó víz alatt jól megmossuk, majd lábasba töltjük és annyi vizet öntünk rá, hogy jól ellepje. 1 csapott kiskanál sóval ízesítjük, nagy lángon fölforraljuk, majd lefödve, kis lángon kb. 35 perc alatt héjában megfőzzük. Hogy puha-e, ellenőrzésképpen szúrjunk bele egy hústűt. Leszűrjük, és megvárjuk amíg kihűl. Hideg vizet ne öntsünk rá, a burgonyát ne áztassuk, mert elázik, íze megváltozik.
A majonézhez a tojássárgáját tálba töltjük, a citromlevet és a mustárt hozzáadjuk. Habverővel folyamatosan keverjük, közben vékony sugárban hozzáöntjük az olajat is.
Lassan kell az olajat önteni, különben a majonéz összeugrik. Ebből a majonézből 3-4 evőkanálnyit kiveszünk, most csak ennyire van szükség. A többit letakarva hűtőbe tesszük, máshoz még jó lesz. A majonézt a ketchuppal, a tejszínnel meg a tejföllel összekeverjük. Az ecetes uborkát és a meghámozott hagymát apróra vágjuk, az előzőekbe dolgozzuk, végül a borral ízesítjük, de pár csepp citromlevet is keverhetünk bele.
A főtt tojásokat és a virslit meghámozzuk, karikákra szeljük. A póré zöld szárát meg a bajuszát levágjuk, törzsét vékonyan fölszeleteljük, gyűrűire szedjük. A salátát leveleire bontva, megmossuk, lecsöpögtetjük, majd kisujjnyi széles csíkokra vágjuk. A főtt burgonyát meghámozzuk, 3 mm vastag karikákra vágjuk és tálba töltjük a salátával, a tojással, a virslivel meg a póréval együtt. Végül a majonézes fűszeres öntettel leöntjük és óvatos mozdulatokkal - hogy ne törjük - összeforgatjuk. Fölaprított petrezselyemmel meghintjük és letakarva behűtjük, hogy egy kicsit összeérjen.

Tanácsok:
Elkészítési idő: 1 óra + érlelés
Egy adag: 791 kcal


A receptet beküldte: szami76


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Egyszerű frankfurti leves » Virslisaláta » Póréhagymás virslisaláta » Majonézes virslisaláta
» Frankfurti leves-fincsi » Frankfurti zöldbab » Tartáros virslisaláta » Frankfurti káposztaleves
» Hagymás virslisaláta » Frankfurti koszorú » Frankfúrti leveske » Diétás Frankfurti leves
» Virslisaláta ínyenceknek » Frankfurti leves II. » Frankfurti leves (vegan) » Frankfurti saláta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.