Tutireceptek.hu fejléc

Frankfurti leves II. recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
* 80 dkg kelkáposzta
* 1 közepes hagyma
* 3 gerezd fokhagyma
* 10 dkg füstölt szalonna
* só
* bors
* majoránna
* ételízesítő
* pirospaprika
* 4 pár virsli
* 1 csipet köménymag
* 1 csipet egész bors
* A habaráshoz:
* 2 dl tejföl + 3 evőkanál liszt

Elkészítés:
A megmosott kelkáposztát ujjnyi csíkokra vágjuk, a torzsát kivágjuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és egy fazékban megpirítjuk. A szalonnára szórjuk a felkockázott hagymát, és üvegesre pároljuk. Rászórjuk a pirospaprikát, lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a kelkáposzta csíkokat is. Összekeverjük, megszórjuk az apróra vágott fokhagymával, és felengedjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi a káposztát. Megsózzuk, fűszerezzük, és puhára főzzük a zöldségeket. Amikor elkészültünk, behabarjuk a levest, hozzáadjuk a virslit, és csendesen, 2-3 perc alatt készre főzzük. Forrón tálaljuk.

Elkészítési idő: 45 perc
Kalóriatartalom: 123 kcal
Szénhidráttartalom: 130 gramm

A receptet beküldte: Boszi 29


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ciprusi húsvéti leves » Zöldségleves marhahússal » Spenótlevesem » Citrom leves
» Tejfölös bableves » Mézes fehérrépaleves » Kínai erős-savanyú leves » Diétás almaleves
» Tárkonyos pulykaraguleves » Csülkös sóskaleves » Tejszínes spárgakrémleves » Savanyú sertésragu leves
» Galyasági korhelyleves » Karácsonyi narancsleves » Becsinált leves » Őszibarack leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.