Tutireceptek.hu fejléc

Fűszeres sertésoldalas recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1.5 kg sertésoldalas
10 gerezd fokhagyma
1 teáskanál köménymag (őrölt)
1 tk rozmaring (őrölt szárított)
1 tk bors (őrölt)
1 ek napraforgó olaj
50 dkg paprikakrém
1 db leveskocka (húsleves)

Elkészítés:
A húst leöblítjük, a csontok mentén darabokra vágjuk. A darabokat besózzuk, 4-5 gerezd fokhagymát felszeletelünk, és a húst megtűzdeljük vele.
A borsot, köményt, rozmaringot, 4-5 gerezd reszelt fokhagymát összekeverjük, és annyi olajat adunk hozzá, hogy kenhető massza legyen. Ezzel a keverékkel bedörzsöljük a húsdarabokat, majd lefedve egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap a húsokat bekenjük Piros Arannyal, és kizsírozott / olajozott tepsibe helyezzük.
A leveskockát 2 dl forró vízben oldódásig keverjük, a hús alá öntjük. A tepsit alufóliával szorosan lefedjük.
1-1, 5 órát sütjük, míg a hús megpuhul. Ekkor megszórjuk 2-3 gerezd szeletelt fokhagymával, és fólia nélkül pirosra sütjük (kb. 10 perc).
sütési hőfok: 200°C


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fűszeres zsemle » Forró, fűszeres gyömbértea » Fűszeres hal » Tavaszi zöldfűszeres leves
» Fűszeres gyümölcskenyér: » Zöldfűszeres sajtfalatkák » Fűszeres Forró Csoki » Fűszeres aprópecsenye
» Fűszeres sajtos sonka » Fűszeres túró » Forralt fűszeres cider » Zöldfűszeres mártogatós
» Fűszeres almás kenyér » Fűszeres melegítő » Baconos-fűszeres tészta » Fűszeres sonkás lepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.