Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fűszeres sertésoldalas recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1.5 kg sertésoldalas
10 gerezd fokhagyma
1 teáskanál köménymag (őrölt)
1 tk rozmaring (őrölt szárított)
1 tk bors (őrölt)
1 ek napraforgó olaj
50 dkg paprikakrém
1 db leveskocka (húsleves)

Elkészítés:
A húst leöblítjük, a csontok mentén darabokra vágjuk. A darabokat besózzuk, 4-5 gerezd fokhagymát felszeletelünk, és a húst megtűzdeljük vele.
A borsot, köményt, rozmaringot, 4-5 gerezd reszelt fokhagymát összekeverjük, és annyi olajat adunk hozzá, hogy kenhető massza legyen. Ezzel a keverékkel bedörzsöljük a húsdarabokat, majd lefedve egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap a húsokat bekenjük Piros Arannyal, és kizsírozott / olajozott tepsibe helyezzük.
A leveskockát 2 dl forró vízben oldódásig keverjük, a hús alá öntjük. A tepsit alufóliával szorosan lefedjük.
1-1, 5 órát sütjük, míg a hús megpuhul. Ekkor megszórjuk 2-3 gerezd szeletelt fokhagymával, és fólia nélkül pirosra sütjük (kb. 10 perc).
sütési hőfok: 200°C


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fűszeres-vajkrémes pogácsa » Fűszeres sonkás lepény » Sajtos-fűszeres burgonya » Fűszeres csábítás
» Fűszeres borjúcsülök » Fűszeres tésztás csirke » Fűszeres limonádé » Fűszeres karajcsíkok
» Fűszeres meleg szendvics » Zöldfűszeres túrókrém » Almás, fűszeres kalács » Fűszeres-almás kalács
» Füszeres húsgombos » Zöldfűszeres tonhalkrém » Fűszeres csirkemáj » Fűszeres körtelekvár


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.