Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyés csokis muffin recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
15 dkg kb. gesztenyemassza (25 dkg-os 3/4-e kb.)
8dkg vaj - olvasztva
8 dkg étcsoki - gőz felett olvasztva
2 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
csipet só
2 db tojás - szétválasztva
1 ek. sárgabarack lekvár
egy öntésnyi rumaroma (vagy 1 ek. rendes rum)
kb. 4-5 dkg liszt
1 mk. sütőpor

Elkészítés:
1.Sütőt előmelegíteni.
2.Csokit olvasztani gőz felett.
3.Olvasztott csokiba bele: gesztenyemassza, olvasztott vaj, tojássárgák, só, cukor, vaníliás cukor, lekvár, rum(aroma). Összekeverni egy neműre.
4.Tojásfehérjéket kemény habbá verni.
5.Óvatosan beleforgatni a gesztenyés-csokis masszába.
6.Rászitálni a lisztet és a sütőport.
7.Összeforgatni, összekeverni. (Igen folyós lesz.)
8.6 db-os formába kanalazni (vagy szilikonosba, vagy papírral bélelt muffintepsibe)
9.30 percig sütni kb. 170-180 fokon.
10. Porcukorral szórni a tetejét, ha kisült.

Tanácsok:
A gesztenyét elég darabolni, nem kell szétnyomni vagy reszelni, elég kanállal szétnyomkodni, nem baj, ha kis darabok maradnak a masszában.
Pont 30 percig kell sütni, mert különben kiszárad, ennyi idő alatt pont jó lesz, nem lesz száraz.
A maradék gesztenyemasszából (a 25 dkg-os csomag maradékából) kis golyókat formálhatunk díszítésnek.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: culko


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Muffin 1 » Muffin turmixban » Sonkás tojás muffin » Almás muffin zabkorpából
» Almás, joghurtos muffin » Mogyorókrémes muffin 2. » Csokis joghurt zabkorpával » Almás fahéjas muffin
» Muffin-Panna féle » Meggyes-mákos muffin II » Banános joghurtos muffin » Citromos barackos muffin
» Diós-csokis baklava » Meggyes-fahéjas muffin » Sütőtökös-csokis muffin » Kolbászos muffin


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.