Tutireceptek.hu fejléc

Mogyorós -csokis perec recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg liszt
5 dkg őrölt mogyoró
12 dkg vaj, vagy Rama
5 dkg sertészsír
15 dkg porcukor
2 tojássárgája
2 evőkanál juharszirup
A mázhoz:
10 dkg étcsokoládé
2 evőkanál tej vagy tejszín

Elkészítés:
A lisztben elmorzsoljuk a vajat és a zsírt, hozzáadjuk a porcukrot, 2 tojássárgáját, az őrölt mogyorót és a végén a juharszirupot. Jól összegyúrjuk, és fóliába csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.

A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és perec formával kiszaggatjuk. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.

Gőz felett felolvasztjuk az étcsokoládét, hozzáadjuk a tejet vagy a tejszínt, elkeverjük, és megkenjük a pereceket.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mogyorós cipócska » Mogyorós házi keksz » Mogyorós sajtgolyó » Mogyorós vitaminsaláta
» Mandulás perec » Tejszínes-csokis muffin » Mogyorós macchiato torta » Kókuszos-csokis tallér
» Almás-csokis kuglóf » Mogyorós lepény » Mogyorós süti » Mogyorós csokoládés fagyi
» Berlini mogyorós süti » Brownie-csokisan » Törtmogyorós csokitorta » Földimogyorós borzaska


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.