Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyés keksz rolád recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
18 dkg Rama margarin
2 kiskanál kakaópor
1 evőkanál kókuszreszelék
0,5 dl rum
10 dkg kristálycukor
25 dkg darált háztartási keksz

A krémhez:
12 dkg Rama margarin
1 kiskanál kókuszreszelék
2 kiskanál rum
10 dkg kristálycukor
25 dkg gesztenyemassza

A tetejére pedig:
10 dkg tortabevonó étcsokoládé

Elkészítés:
A kekszet a margarinnal, a cukorral, a rummal a kókuszreszelékkel és a kakaóval összedolgozzuk, addig, míg a cukor elolvad benne.
Közben elkészítjük a krémet, a felengedett gesztenyemasszát burgonyanyomón átnyomjuk és a margarinnal, a cukorral, a rummal meg a kókuszreszelékkel addig dolgozzuk össze, míg a cukor el nem olvad benne. Egy konyharuhát bevizezünk, kiterítjük és a tészta felét egy vízbe mártott késsel kenegetve egy kb. 21x25 cm-es téglalappá formáljuk rajta. A gesztenyemassza felét rákenjük, majd a konyharuha segítségével felgöngyöljük. A másik tekercset ugyanígy elkészítjük. Kb. 1 órára hűtőbe rakjuk. Végül a tetejét olvasztott csokoládéval megkenjük. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk és megkenjük tésztánkat. Közvetlenül tálalás előtt szeleteljük, kínálhatunk hozzá tejszínhabot. Hűtőszekrényben hosszú ideig eláll és nagyon finom.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zabpelyhes kekszek » Keksztekercs kókuszosan » Gesztenyés piskótarolád » Mákkrémes mákos keksz
» Gesztenyés káposztaleves » Gesztenyés bomba » Omlós kekszcsiga » Keksztekercs II.
» Csokis-kókuszos keksz » Áfonyás-mandulás keksz » Zabkorpakeksz » Túrós keksz (sütés nélkül)
» Kakaós linzerkeksz » Andi kekszes sütije » Kekszes őzgerinc » Csokis kekszek


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.