Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pulykarolád spárgával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg zöld spárga
50 dkg pulykamellfilé
6 dkg zsemlemorzsa
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
4 dkg vaj
2 evőkanál olívaolaj
1 dl száraz fehérbor
2-2- dl tejszín és húsleves (ha nincs főzött, akkor leveskockából)
fél citrom leve
őrölt bors, só

Elkészítés:
A megtisztított egész spárgákat forrásban lévő sós vízben 15 percig főzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük, a fejüket levágjuk és félretesszük. A törzsüket karikákra vágjuk, összekeverjük a morzsával, a zúzott fokhagymával, a tojással, sóval, borssal és a finomra vágott petrezselyem felével.
A pulykamellet hosszában bevágjuk, de nem vágjuk át teljesen. Szétnyitjuk, lelapítjuk, a közepére tesszük a spárgás tölteléket, majd összehajtjuk és hústűvel megtűzzük.
Serpenyőben megforrósítjuk a vajat és az olajat, beletesszük a pulykaroládot. Sóval, borssal meghintjük, és körben átpirítjuk.
Kivajazott tepsibe tesszük, 1 dl húsleveset öntünk rá, lefedjük és közepesen meleg sütőben puhára sütjük. Ha a leve elpárolog, pótoljuk. Amikor a hú puha, kiszedjük a tepsiből és félretesszük.
A visszamaradt zsiradékot serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a maradék húslevest, a bort, a tejszínt és állandóan kevergetve besűrítjük. Hozzáadjuk a fél citrom levét, a spárgafejeket és 5 percig pároljuk.
A pulykahúst felszeleteljük, tányérokra rakjuk, köré rendezzük a spárgafejeket, meglocsoljuk a mártással és a maradék petrezselyemmel díszítjük.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Egzotikus pulykarolád » Sertésborda spárgával » Szűzérmék spárgával » Marharagu spárgával
» Koktélrák spárgával » Csavart tészta spárgával » Zöldséges Pulykarolád » Tojásos-kapros csirkemell
» Majoránnás csirkecombok » Mozzarellás csirkemell » Rokfortos csirkecomb » Búbos hús
» Pulykahús másképpen » Húsgombóc citrommártással » Fűszeres karaj szeletek » Füstölt sajtos csirkemell


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.