Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Görög meggyes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
120 gr vaj
100 gr cukor(ha barna,akkor kicsit több)
2 tojás
1 kkan. sütőpor
80 gr őrölt mandula v.dió v. mogyoró
200 gr liszt
50 gr gríz(ha van,akkor az apróbb szemű)
1/2 kkan. fahéj(elhagyható)
600 gr meggykompót vagy cukrozott meggy
2-3 kkan. keményítő v. rétesliszt
vaniliás cukor

Elkészítés:
Robotgéppel habosra keverjük a cukrot,olvasztott vajat,tojásokat,majd belekeverjük a darált mandulát és a sütőporral,fahéjjal elkevert lisztet.
A kompótot leszűrjük.A levébe csomómentesen belekeverjük az étkezési keményítőt,majd felforraljuk.Amikor besűrűsödött,levesszük,beleöntjük a meggyet és hagyjuk hűlni.
Egy őzgerinc formát kivajazunk és a tészta 2/3-át belelapogatjuk az aljába és oldalára.(Célszerűbb vizes kézzel,mert elég ragacsos).Ráöntjük a meggyes masszát.Tetejére rámorzsoljuk a maradék tésztát.Megszórjuk vaniliás cukorral és mehet a sütőbe.
200 fok;35-40 per


A receptet beküldte: mongi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cseresznyés (meggyes) süti » Aszalt meggyes kókuszgolyó » Kakaós meggyes süti » Meggyes túrófelfújt 2.
» Meggyes bögrés » Görög gyümölcsleves » Gyors meggyes pite » Meggyes és almás pite
» Görögdinnye leves » Meggyes-pite » Meggyes-túrós lepény » Finom meggyes sütemény
» Meggyes kekszes szelet » Meggyes túrófelfújt » Pasztíció (görög) » Lepényhal görög salátaval


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.