Tutireceptek.hu fejléc

Eredeti Görög Souvlaki! recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 személyre:

40 dkg Báránycomb
1/2 citrom leve
60 ml oliva olaj
1 evőkanálnyi oregano
1 teáskanálnyi rozmaring (egész)
2 gerezd fokhagyma
1 nagy fej vöröshagyma
1 zöld pritamin paprika
ízlés szerint só, bors
4 db fapálcika :)

Nem vagyok híve az előre legyártott görög fűszerkeverékeknek, mert lehet, hogy tartalmaz olyat összetevőt is ami nem kell hozzá, és csak ront a minőségen.

Elkészítés:
A húst 2 cm kockára vágjuk, majd beletesszük egy tálba. Hozzáöntjük az olajat, citromlevet, zúzott fokhagymát, oreganot és a rozmaringot, majd állni hagyjuk legalább 4 órán át a hűtőben.
Pácolási idő lejárta után, a vöröshagymát és a zöld pritaminpaprikát nagy kockákra vágjuk, és az összetevőket egymást felváltva pálcikákra szúrjuk: hús, hagyma, paprika. Sütés elött közvetlen sózzuk borsozzuk. Fa-szén parázs fölött mind a négy oldalát 3-3 percig sütjük.
Kenyérrel vagy sültkrumplival tálaljuk.

Tanácsok:
Nem érdemes a bárányhúst felváltani más húsokkal. Nagyon sok magyar recept oldalt olvastam erről a görög ételről, de egyik sem volt egyforma. Egyik ilyen húst a másik olyan húst ír. NEM! Nem váltható fel semmilyen más hússal ez az étel, különben semmi köze nem lesz az eredeti ízekhez.


A receptet beküldte: kiscsibész


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Görög gyümölcsleves3. » Görög saláta másképp » Cukkinirakottas görögösen » Lime-os görögdinnyekoktél
» Görög rántotta » Dobos torta (eredeti) » Görögdinnye szorbet » Görög tepsis hús
» Görög aprópecsenye » Halvas (görög) » Görög citromleves 2 » Görög spenót torta
» Eredeti olasz Tiramisu » Görög fetás leves » Uborka saláta Görög módra » Görögdinnyeital


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.