| Eredeti Görög Souvlaki! receptHúsételek Hozzávalók: 2 személyre: 40 dkg Báránycomb 1/2 citrom leve 60 ml oliva olaj 1 evőkanálnyi oregano 1 teáskanálnyi rozmaring (egész) 2 gerezd fokhagyma 1 nagy fej vöröshagyma 1 zöld pritamin paprika ízlés szerint só, bors 4 db fapálcika :) Nem vagyok híve az előre legyártott görög fűszerkeverékeknek, mert lehet, hogy tartalmaz olyat összetevőt is ami nem kell hozzá, és csak ront a minőségen. Elkészítés: A húst 2 cm kockára vágjuk, majd beletesszük egy tálba. Hozzáöntjük az olajat, citromlevet, zúzott fokhagymát, oreganot és a rozmaringot, majd állni hagyjuk legalább 4 órán át a hűtőben. Pácolási idő lejárta után, a vöröshagymát és a zöld pritaminpaprikát nagy kockákra vágjuk, és az összetevőket egymást felváltva pálcikákra szúrjuk: hús, hagyma, paprika. Sütés elött közvetlen sózzuk borsozzuk. Fa-szén parázs fölött mind a négy oldalát 3-3 percig sütjük. Kenyérrel vagy sültkrumplival tálaljuk. Tanácsok: Nem érdemes a bárányhúst felváltani más húsokkal. Nagyon sok magyar recept oldalt olvastam erről a görög ételről, de egyik sem volt egyforma. Egyik ilyen húst a másik olyan húst ír. NEM! Nem váltható fel semmilyen más hússal ez az étel, különben semmi köze nem lesz az eredeti ízekhez. A receptet beküldte: kiscsibész Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |