Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gumimacik saját kezűleg recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1/2 liter víz
2 csomag zselatin
1 evőkanál folyékony édesítő
citromlé
cukrozatlan „finomságok”, vagyis aszalt gyümölcsök

Elkészítés:
Felforraljuk a vizet, majd levesszük a tűzhelyről, a zselatint és az aszalt gyümölcsöt addig keverjük habverővel, amíg minden szépen feloldódik benne. Édesítővel és esetleg citromlével ízesítjük. Az ételt kb. egy centiméter magasan egy edénybe vagy gyümölcshéjba öntjük és a hűtőben hagyjuk kihűlni (8-12 óra). Az eltelt idő után az edényt meleg vízbe mártjuk, amelytől az édesség elválik a tányér falától. Azt egy deszkára tesszük és hasábokra vagy kockákra vágjuk és utána is a hűtőben tároljuk. Ha azt szeretnénk, hogy keményebb legyen a gumicukor, akkor több zselatinnal kell elkészíteni.

Tanácsok:
Cukorbeteg gyerekek is bátran fogyaszthatják!


A receptet beküldte: Anetta


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Saját kreálmány » Sárgabarackos saját » Saját szendvicskrémem » Kókuszgolyó saját
» Olasz kaja (saját) » Gumimacik tortája » Madártej (saját recept) » Saját recept
» Saját tojáskrémem » Saját muszaka » Túrótorta-saját recept » Májgombóc-saját recept
» Csokitorta saját levében » Rakott krumpli saját módra » Saját "recept" édesség » Körözött saját túróból


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.