Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gyors gölődin-leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2-3 db vöröshagyma
2-3 db pörköltszaft kocka
fűszerkeverék
késhegynyi őrölt fekete bors
étolaj
1 háromdecis csésze rétesliszt
1 evőkanál pirospaprika
petrezselyem

Elkészítés:
A hagymákat megtisztítjuk, félbevágjuk, felszeleteljük, majd olajon megdinszteljük. Megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a pörköltszaft kockákat, s 2 liternyi vízzel feltesszük főni. Megkóstoljuk és ízlésünk szerinti mennyiségű fűszerport teszünk bele, emiatt sózni nem kell. Míg fő, elkészítjük a gölődineket (gombócokat).
2-3 evőkanál olajjal felforralunk egy csésze vizet, s a lobogó forró vízben gyorsan elkeverünk ugyanannyi réteslisztet,s fakanállal addig keverjük, amíg összeálló masszát nem kapunk. Mikor kissé meghűlt, vizes kézzel diónyi nagyságú gombócokat formálunk, és belefőzzük a kész levesbe. Ha van kéznél friss vagy szárított petrezselyem, szórhatunk bele. Ha a gölődinek feljönnek a tetejére, kész a laktató finom leves.

Tanácsok:
Második fogásként süteményt fogyaszthatunk.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyors rizseshús » Gyors almás kevert » Gyors saláta » Gyors atkins tiramisu
» Gyors eperfagylalt » Gyors tonhalas spagetti » Gyors pizzás csiga » Gyors szilvás süti
» Nagyim gyors sütije » Gyors csirke vacsora. » Gyors könnyű vacsi » Gyors kifli (töltött)
» Gyors kakaós kuglóf » Extra gyors fánk » Gyors poharas citromkrém » Gyors finom almás


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.