Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gyors gölődin-leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2-3 db vöröshagyma
2-3 db pörköltszaft kocka
fűszerkeverék
késhegynyi őrölt fekete bors
étolaj
1 háromdecis csésze rétesliszt
1 evőkanál pirospaprika
petrezselyem

Elkészítés:
A hagymákat megtisztítjuk, félbevágjuk, felszeleteljük, majd olajon megdinszteljük. Megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a pörköltszaft kockákat, s 2 liternyi vízzel feltesszük főni. Megkóstoljuk és ízlésünk szerinti mennyiségű fűszerport teszünk bele, emiatt sózni nem kell. Míg fő, elkészítjük a gölődineket (gombócokat).
2-3 evőkanál olajjal felforralunk egy csésze vizet, s a lobogó forró vízben gyorsan elkeverünk ugyanannyi réteslisztet,s fakanállal addig keverjük, amíg összeálló masszát nem kapunk. Mikor kissé meghűlt, vizes kézzel diónyi nagyságú gombócokat formálunk, és belefőzzük a kész levesbe. Ha van kéznél friss vagy szárított petrezselyem, szórhatunk bele. Ha a gölődinek feljönnek a tetejére, kész a laktató finom leves.

Tanácsok:
Második fogásként süteményt fogyaszthatunk.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tiramisu villámgyorsan » Gyors kukorica saláta » Gyors húsleves » Villámgyors Mikrós süti
» Császár morzsa gyors olcsó » Gyors marcipán » Gyors nyári kétszemélyes » Gyors bögrés pizzatészta
» Gyors Pufi Fánk » Muffin gyorsan egyszerűen » Mexikoi gyors vacsora » Villámgyors kukoricaleves
» Gyors krumplis fánk » Gyors hamispizza » Gyors tonhalas spagetti » Gyors atkins tiramisu


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.