Tutireceptek.hu fejléc

Gyors gölődin-leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2-3 db vöröshagyma
2-3 db pörköltszaft kocka
fűszerkeverék
késhegynyi őrölt fekete bors
étolaj
1 háromdecis csésze rétesliszt
1 evőkanál pirospaprika
petrezselyem

Elkészítés:
A hagymákat megtisztítjuk, félbevágjuk, felszeleteljük, majd olajon megdinszteljük. Megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a pörköltszaft kockákat, s 2 liternyi vízzel feltesszük főni. Megkóstoljuk és ízlésünk szerinti mennyiségű fűszerport teszünk bele, emiatt sózni nem kell. Míg fő, elkészítjük a gölődineket (gombócokat).
2-3 evőkanál olajjal felforralunk egy csésze vizet, s a lobogó forró vízben gyorsan elkeverünk ugyanannyi réteslisztet,s fakanállal addig keverjük, amíg összeálló masszát nem kapunk. Mikor kissé meghűlt, vizes kézzel diónyi nagyságú gombócokat formálunk, és belefőzzük a kész levesbe. Ha van kéznél friss vagy szárított petrezselyem, szórhatunk bele. Ha a gölődinek feljönnek a tetejére, kész a laktató finom leves.

Tanácsok:
Második fogásként süteményt fogyaszthatunk.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyors tiramisu » Extra gyors málnafagylalt » Vadas gyorsan "lájtosan" » Gyors túrós 1
» Gyors pizzás csiga » Extra Gyors almatorta » Gyors bukta » Madártej villámgyorsan
» Gyors falafel » Gyors puncsos mignon » Gyors saláta » Gyors meggyes
» Gyors Kavart Süti » Tiramisu könnyen, gyorsan » Böbsi gyors rántott sajtja » Gyors leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.