Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gyors kalács, batyu, csiga recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
0,5 kg liszt,
2 tojás sárgája,
0,5 dl olaj,
3 dl tej,
5 dkg élesztő (tejben felfuttatni),
1,5 evőkanál cukor,
(mazsola, citromhéj)

Elkészítés:
A hozzávalókat összedolgozni, vékonyra kinyújtani, megtölteni és hideg sütőbe tenni, majd 200 °C-on rögtön sütni kb. 25-30 percig.
A tésztát sütés előtt felvert egész tojással vékonyan kenjük be.
A kalács tetejét szurkáljuk meg.

Tanácsok:
A képen dióval és meggyel töltött bejgliszerű kalácsot készítettem.


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Malomkalács » Pöti mézeskalácsa » Gyömbéres Kalács » Extra gyors sajtos rúd
» Húsvéti foszlós kalács » Szaharinos kalács » Mennyei kakaós csiga » Pizzás mini batyuk
» Gyors, és finom túrógombóc » Vasi gyors sütemény » Molnárkalács » Gyors epres krém
» Gyors máglyarakás » Barackos-pudingos csiga » Gyors kifli (töltött) » Gyors, házi pác húsokhoz


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.