Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gyors kalács, batyu, csiga recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
0,5 kg liszt,
2 tojás sárgája,
0,5 dl olaj,
3 dl tej,
5 dkg élesztő (tejben felfuttatni),
1,5 evőkanál cukor,
(mazsola, citromhéj)

Elkészítés:
A hozzávalókat összedolgozni, vékonyra kinyújtani, megtölteni és hideg sütőbe tenni, majd 200 °C-on rögtön sütni kb. 25-30 percig.
A tésztát sütés előtt felvert egész tojással vékonyan kenjük be.
A kalács tetejét szurkáljuk meg.

Tanácsok:
A képen dióval és meggyel töltött bejgliszerű kalácsot készítettem.


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kókuszos és mandulás csiga » Barackos csiga » Madártej villámgyorsan » Egyszerű kalács
» Gyors csokis pite » Gyors cseresznyetorta » Gyors csirke curry » Gyors cseresznyés süti
» Gyors zöldségleves » Gyors almás pite » Gyors sós falatok » Pudinggal töltött kalács
» Könnyű és gyors briós » Zsúrpogácsa: olcsó, gyors » Hókifli gyorsan » Túrós táska (Batyu)


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.