Tutireceptek.hu fejléc

Gyors saláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
20 dkg (konzerv) bab (fehér)
40 dkg (konzerv) zöldbab
25 dkg káposzta (fehér)
2 paradicsom
1 lilhagyma
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál petrezselyem (finomra vágott)
1 evőkanál borecet
1 evőkanál szezámmag
őrölt bors


Elkészítés:
mozdulatokkal összekeverjük az olajat, a borecetet, beletesszük a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, lefedjük folpackkal, és 10 percre a hűtűbe rakjuk, hogy az ízek összeérjenek. Kibontjuk, leszűrjük és leöblítjük a fehér babot. Forró vízbe mártjuk, meghámozzuk, és feldaraboljuk a paradicsomot. A hagymát felkarikázzuk, a zöldbabot, ha konzerv, leszűrjük, leöblítjük, lecsöpögtetjük, ha mirelit, 5 percig sós, forró vízben fűzzük, és leszűrjük.A káposztát vékony csíkokra szeljük, és néhány percig sós forró vízben fűzzük. Amikor kihűlt, a salátástálba öntjük a fehér babbal meg a paradicsommal együtt, és jól átforgatjuk, hogy az öntet mindenhol átjárja. Meghintjük szezámmaggal és kevés félretett petrezselyemmel.




Ha lehet, hidegen tálaljuk, de langyosan is finom.

Tanácsok:
Ajánlom fogyni vágyóknak

Elkészítési idő: 25 perc
Kalóriatartalom: 287 kcal

A receptet beküldte: Lotte87


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyors pudingdesszert » Halas saláta » Tésztasaláta csőtésztából » Hagymás burgonyasaláta
» Almás-sajtos körtesaláta » Gyors csokis pite » Extra gyors málnafagylalt » Fantasztikus tésztasaláta
» Lencsesaláta gombával » Gyors tészta » Vadas gyorsan "lájtosan" » Párolt zöldségsaláta
» Finom burgonyasaláta » Hideg zöldségsaláta » Cecília-saláta » Tejfölös Gyümölcssaláta.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.