Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gyors saláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
20 dkg (konzerv) bab (fehér)
40 dkg (konzerv) zöldbab
25 dkg káposzta (fehér)
2 paradicsom
1 lilhagyma
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál petrezselyem (finomra vágott)
1 evőkanál borecet
1 evőkanál szezámmag
őrölt bors


Elkészítés:
mozdulatokkal összekeverjük az olajat, a borecetet, beletesszük a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, lefedjük folpackkal, és 10 percre a hűtűbe rakjuk, hogy az ízek összeérjenek. Kibontjuk, leszűrjük és leöblítjük a fehér babot. Forró vízbe mártjuk, meghámozzuk, és feldaraboljuk a paradicsomot. A hagymát felkarikázzuk, a zöldbabot, ha konzerv, leszűrjük, leöblítjük, lecsöpögtetjük, ha mirelit, 5 percig sós, forró vízben fűzzük, és leszűrjük.A káposztát vékony csíkokra szeljük, és néhány percig sós forró vízben fűzzük. Amikor kihűlt, a salátástálba öntjük a fehér babbal meg a paradicsommal együtt, és jól átforgatjuk, hogy az öntet mindenhol átjárja. Meghintjük szezámmaggal és kevés félretett petrezselyemmel.




Ha lehet, hidegen tálaljuk, de langyosan is finom.

Tanácsok:
Ajánlom fogyni vágyóknak

Elkészítési idő: 25 perc
Kalóriatartalom: 287 kcal

A receptet beküldte: Lotte87


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Eper-banán saláta » Mediterrán saláta » Karácsonyi káposztasaláta » Saláta Andi módra
» Gyors bableves » Görög parasztsaláta » Diós-sonkás uborkasaláta » Toszkán saláta
» Könnyű és gyors briós » Hússaláta » Cézár saláta a la Tina » Tésztasalátám
» Gyors falafel » Reteksaláta - egyszerűen » 10 perces zöldségsaláta » Rizssaláta.


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.