Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gyümölcsös hab recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg bogyós gyümölcs (lehet mirelit is), 2 evõkanál porcukor, 2,5 dl tejszín, 25 dkg túró, 1 kávéskanál vaníliás cukor.

Elkészítés:
Egy lapos tálba kiterítjük a gyümölcsöt, és megszórjuk porcukorral. (Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, elõször szobahõmérsékleten engedjük föl, és öntsük le alóla a levét.) A tejszínt hidegen verjük habbá, és a habba óvatosan keverjük bele az elõzõleg turmixgéppel pépesített túrót (pici tejszínt adjunk hozzá). Ízesítsük a vaníliacukorral. Desszertes poharakba rétegezzük: alulra a túróhab, középre gyümölcs, tetejére túróhab, végül gyümölcs. Mentalevéllel díszítsük, azonnal tálaljuk.

Tanácsok:
Tipp
Málna, meggy, ribiszke, eper, szeder a legfinomabb hozzá, de ha nincs, apróra vágott déligyümölccsel is finom.Fogyókúrázók a tejszínhabot édesítõszerrel ízesített joghurttal is helyettesíthetik.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Óriás gyümölcsös túrórúd » Borzas gyümölcsös-túrós » Túrós-gyümölcsös sütemény » Gyümölcsös krémtúró
» Gyümölcsös céklasaláta » Gyümölcsös krémsajttorta » Gyümölcsös hússaláta » Lyukas, gyümölcsös fánk
» Finom gyümölcsös muffin » Őszi gyümölcsös sütemény » Gyümölcsös túrórúd » Gyümölcsös tejespite
» Gyümölcsös palacsintatorta » Gyümölcsös zakuszka » Gyümölcsös jégkása » Gyümölcsös pezsgőspohár


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.