Tutireceptek.hu fejléc

Gyümölcsös - májas rizottó recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj (szív nélkül),
25 dkg rizs,
2.5 dl-es üveg vörösboros aszalt szilva (vagy szilvabefőtt, esetleg ecetes szilva),
5 dkg mazsola,
10 dkg füstölt szalonna,
5 dkg reszelt márványsajt,
só és törött bors ízlés szerint.

Elkészítés:
Előző este a vörösboros szilvalébe a szilva mellé teszem a mazsolát. Másnap leszűröm, a szilvát kimagozom és apróra vágom. A nagyon vékony csíkokra metélt füstölt szalonnát kiolvasztom és a kisült pörcöt félréteszem. A szalonnazsíron lepirítom a megmosott, lecsöpögtetett, apró darabokra vágott csirkemájat, majd szűrőkanállal kiveszem a serpenyőből és melegen tartom. Helyére öntöm a megmosott, lecsöpögtetett rizst és pár percig pirítom. Ha már üveges, térfogatához képest dupla mennyiségű vízzel felöntöm, megsózom, megborsozom, hozzákeverem az aszalt szilvát, a mazsolát és a májat. Az edényt lefedem, az ételt felforralom és kis lángon főzöm. Ha az összes levét elfőtte, hozzákeverem a szalonnapörcöt, és ha szükséges, megsózom. Ezután tűzálló tálba öntöm. A tetejére szórom a reszelt márványsajtot, és csak annyi időre teszem a forró sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon a tetejére. Pirulnia nem szabad! Tálaláskor még külön is lehet ráhinteni reszelt sajtot. A szilva és a mazsola nagyon finom ízt ad a sajtos-májas rizsnek.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyümölcsös palacsintatorta » Gyümölcsös fasírt » Erdei gyümölcsös kehely » Májas daragaluska
» Májas rizs » Őszi gyümölcsös sütemény » Könnyű gyümölcsös » Csirkemájas saláta
» Hamis rizottó zölden » Gyümölcsös omlós » Gyümölcsös pulykamell » Céklás rizottó
» Sajtos rizottó » Sajtos csirkemáj-rizottó » Gyümölcsös túrófelfújt » Sáfrányos rizottó


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.