Tutireceptek.hu fejléc

Gyümölcsös vadkacsa recept

Kategória:


Hozzávalók:
Egy konyhakész vadkacsát pácoljunk be három napra ( a pácba legalább kerüljön: vörösbor-vagy sangria-, zöldségek, borókabogyó, mustármag, tárkony és citromfű). Ezután vegyük ki a kacsát, csöpögtessük le, majd dörzsöljük be sóval, borssal, tűzdeljük meg alaposan füstölt szalonnával és egy kevés fokhagymával. Ezután fektessük egy kivajazott tepsibe, és tegyünk a hasüregébe egy egész almát, ami előtte megtűzdeltünk szegfűszeggel. Ha ez megvan, akkor öntsünk alá 2-3 dl vörösbort, majd fedjük le és előmelegített sütőben süssük majdnem készre, de közben locsolgassuk meg a pecsenyelével. Mikor a hús már majdnem teljesen puha, szeleteljünk mellé almát, körtét, tehetünk még hozzá szőlőt, kevés naspolyát, fügét vagy datolyát, ha elpárolgott a lé alóla, akkor még 1 dl bort, a gyümölcsöket szórjuk meg egy csipet fahéjjal és öntsünk az egészre bő 1 dl vegyes gyümölcspálinkát, majd újra fedjük le és pároljuk készre az egészet. Ekkor vegyük le a fedőt róla, és süssünk egy kis színt a kacsának.

Elkészítés:
Lehetőleg fehér tálon, a gyümölcsöket mellé/köré pakolva, sült krumplival kínáljuk.
Igaz, hogy vörösbort használunk az elkészítés során, tálaláskor mégis sangriát, vagy valamilyen édes fehérbort(pl. édes Egri leányka, Debrői hárslevelű, vagy valamilyen jégbor, stb.) fogyasszunk a húshoz.
Jó étvágyat hozzá!


A receptet beküldte: almeno

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyümölcsös joghurttorta » Aszalt gyümölcsös keksz » Gyümölcsös mikrós » Gyümölcsös jégkása
» Gyümölcsös habzóborzselé » Ropogós vadkacsa » Gyümölcsös rudak » Gyümölcsös grog
» Joghurtos Gyümölcsös torta » Gyümölcsös pite » Gyümölcsös csirkemell » Aszalt gyümölcsös pite
» Gyümölcsös joghurt » Gyümölcsös túró » Gyümölcsös kekszes süti » Gyümölcsös rizsfelfújt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.