Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gyümölcstorta 1 recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók

Eszközigény:

keverőtál, habverő vagy robotgép, gyümölcstorta-forma
a piskótához:

10 dkg Rama
20 dkg cukor
4 tojás
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
15 dkg liszt
a krémhez:

1 csomag Dr. Oetker Eredeti Puding Vanília
cukor
5 dl tej
a tetejére:

1 csomag Őrölt Zselatin
30 dkg gyümölcs (kb)

Elkészítés:
Ha konzerv gyümölcsből (pl. barack) készítjük a tortát, szűrőbe öntjük és lecsepegtetjük. Ezeket nem kell külön cukrozni, mert sziruppal történt a tartósításuk. Ha leves gyümölcsöt teszünk rá (pl. eper, málna, szeder, kivi, stb.), ezeket megmossuk, megszórjuk kb. egy evőkanál cukorral, és egy szűrőben hagyjuk lecsepegni. Ha barnulásra hajlamos gyümölcsöt használunk (pl. banán) azt csak az utolsó pillanatban vágjuk fel, mielőtt elkészítenénk a zselatint.
A piskóta: A sütőt 175 °C-ra előmelegítjük
Margarinnal kikenjük és kilisztezzük a tortaformát.Margarinnal kikenjük és kilisztezzük a tortaformát.
Margarinnal kikenjük és kilisztezzük a tortaformát.
A margarint a porcukorral simára keverjük, majd a fenti sorrendben egyenként beledolgozzuk a többi hozzávalót is.
A tésztát sütőformába kanalazzuk, előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész van-e.
A tésztát sütőformába kanalazzuk, előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész van-e.
Sütőrácsra borítjuk, hagyjuk kihűlni.
A krém és a teteje: A pudingot a tasakon található leírás szerint elkészítjük. Hűlés közben kb. 5 percenként átkeverjük, hogy ne legyen bőrös a teteje. Ha langyos (benne tudjuk tartani az ujjunkat, anélkül, hogy megégetné azt), a tortára borítjuk.
Ha teljesen kihűlt és megszilárdult a krém, elrendezzük rajta a gyümölcsöt. A zselatint a tasakon található leírás szerint elkészítjük és bevonjuk vele a gyümölcsöket. Gyorsan kell dolgozni, mert hamar megköt a máz és precízen, mert pl. a banán megbarnul, ahol nem érte a zseléfürdő.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyümölcstorta (másképp) » Hagyományos gyümölcstorta » Kávékrémes gyümölcstorta » Őszi gyümölcstorta
» Virágos gyümölcstorta » Vanilliás gyümölcstorta: » Mascarponés gyümölcstorta » Joghurtos gyümölcstorta
» Csokoládés gyümölcstorta » Zabpelyhes gyümölcstorta » Epres gyümölcstorta » Nektarinos gyümölcstorta
» Túrókrémes gyümölcstorta » Gyümölcstorta glukononnal » Trópusi gyümölcstorta » Gyümölcstorta egyszerüen


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.