Tutireceptek.hu fejléc

Zabpelyhes gyümölcstorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 liter tej,
tíz evőkanál zabpehely,
egy csomag tejszín ízű pudingpor,
három evőkanál cukor,
25 dkg idénygyümölcs.

Elkészítés:
Fél liter tejben felforraljuk a zabpelyhet, forrás után lezárjuk, és jó ideig állni hagyjuk (legjobb estétől reggelig). Fél liter tejjel elkészítjük a pudingot, s amíg még meleg, belekeverjük a megduzzadt zabpelyhet és a megtisztított, megmosott gyümölcsöt. Néhány szemet félreteszünk díszítésnek. Kiöblített tálkába/formába öntjük a masszát és néhány órára a hűtőbe tesszük. Közvetlenül a tálalás előtt lapos tálra borítjuk a formát. Tetejét gyümölcsdarabokkal, tejszínhabbal díszítjük. Piros gyümölcsökkel mutat a legjobban. Nincs sok munka vele, csak ne felejtsük el már ünnep előtti este megfőzni a zabpelyhet. Meggyel a legkisebbeknek is fogyasztható babatorta.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyümölcsös zabpelyhes süti » Gyümölcstorta (másképp) » Zabpelyhes szilváslepény » Körtés-zabpelyhes süti
» Áfonyás-zabpelyhes muffin » Kávékrémes gyümölcstorta » Zabpelyhes-almás golyók » Zabpelyhes sajtos rudak
» Zabpelyhes-epersaláta » Zabpelyhes szilvás lepény » Zabpelyhes-áfonyás keksz » Túrós zabpelyhes süti
» Zabpelyhes pancake » Málnás-zabpelyhes süti » Trópusi gyümölcstorta » Zabpelyhes keksz variáció


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.