Tutireceptek.hu fejléc

Zabpelyhes gyümölcstorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 liter tej,
tíz evőkanál zabpehely,
egy csomag tejszín ízű pudingpor,
három evőkanál cukor,
25 dkg idénygyümölcs.

Elkészítés:
Fél liter tejben felforraljuk a zabpelyhet, forrás után lezárjuk, és jó ideig állni hagyjuk (legjobb estétől reggelig). Fél liter tejjel elkészítjük a pudingot, s amíg még meleg, belekeverjük a megduzzadt zabpelyhet és a megtisztított, megmosott gyümölcsöt. Néhány szemet félreteszünk díszítésnek. Kiöblített tálkába/formába öntjük a masszát és néhány órára a hűtőbe tesszük. Közvetlenül a tálalás előtt lapos tálra borítjuk a formát. Tetejét gyümölcsdarabokkal, tejszínhabbal díszítjük. Piros gyümölcsökkel mutat a legjobban. Nincs sok munka vele, csak ne felejtsük el már ünnep előtti este megfőzni a zabpelyhet. Meggyel a legkisebbeknek is fogyasztható babatorta.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zabpelyhes pogácsa » Epres gyümölcstorta » Zabpelyhes süti II. » Vanilliás gyümölcstorta:
» Almás-zabpelyhes kenyér » Vegyes-gyümölcstorta » Gyümölcsös zabpelyhes süti » Zabpelyhes-epersaláta
» Zabpelyhes gofri light » Zabpelyhes muffin » Zabpelyhes répafasírt » Kevert zabpelyhes süti
» Zabpelyhes puszedli » Mézes zabpelyhes sütemény » Zabpelyhes szilváslepény » Az én zabpelyhes fasírtom


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.