Tutireceptek.hu fejléc

Habos almás recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5 tojás
9 ek.cukor +10 ek. cukor
9 ek.olaj
9 ek.tej
9-10 ek. liszt
1 sütőpor
2 vanilia cukor
1 citrom reszelt héja

2 kg alma
10 ek.cukor
1 kk. fahéj

étcsokoládé

Elkészítés:
5 tojássárgáját kikavarjuk a 9 ek cukorral,hozza adjuk a 9 ek tejet,9 ek olajat,9 ek lisztet,sütőport,reszelt citrom héját,kikent lisztezet tepsibe öntjük,és alacsony fokozaton sütjük.

az almát meghámozzuk,lereszeljük a nygobb lyuku reszelőn,kiszoritjuk a levétől,hozza adjuk a 10 ek cukrot,és megdinszteljük,amig megpuhul,levesszük a tüzről,és hozza adjuk a fahéjat,és összekavarjuk vele,miután kihült az alma,a megsült lap tetejére kenjük egyenletesen.

az 5 tojásfehérjét felverjük kemény habbá,hozza adjuk a 10 ek cukrot,vanilia cukrot,és az egészet az alma tetejére kenjük,meghintjük reszelt csokoládéval,és még 5-10 percre vissza helyezzűk a sütőben,hogy száradjon a habb.

Miután kihült,vizbe mártot késsel szeleteljük.

Tanácsok:
olcsó,kiadós és finom:)

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: cicumaci


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-hagymás hal » Almás-mákos torta » Csirkés-almás szendvics » Almás gerinc
» Almás saláta » Almás diós másképpen » Olga almás » Almas-morzsas suti
» Almás-túrós muffin » Almás kukoricasaláta » Tojáshabos babapiskóta » Habos libamájpástétom
» Almás meggyes pite! » Almás-vaníliás pite » Habos túróslepény » Olcsó almás sütike


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.