Tutireceptek.hu fejléc

Habos almás recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5 tojás
9 ek.cukor +10 ek. cukor
9 ek.olaj
9 ek.tej
9-10 ek. liszt
1 sütőpor
2 vanilia cukor
1 citrom reszelt héja

2 kg alma
10 ek.cukor
1 kk. fahéj

étcsokoládé

Elkészítés:
5 tojássárgáját kikavarjuk a 9 ek cukorral,hozza adjuk a 9 ek tejet,9 ek olajat,9 ek lisztet,sütőport,reszelt citrom héját,kikent lisztezet tepsibe öntjük,és alacsony fokozaton sütjük.

az almát meghámozzuk,lereszeljük a nygobb lyuku reszelőn,kiszoritjuk a levétől,hozza adjuk a 10 ek cukrot,és megdinszteljük,amig megpuhul,levesszük a tüzről,és hozza adjuk a fahéjat,és összekavarjuk vele,miután kihült az alma,a megsült lap tetejére kenjük egyenletesen.

az 5 tojásfehérjét felverjük kemény habbá,hozza adjuk a 10 ek cukrot,vanilia cukrot,és az egészet az alma tetejére kenjük,meghintjük reszelt csokoládéval,és még 5-10 percre vissza helyezzűk a sütőben,hogy száradjon a habb.

Miután kihült,vizbe mártot késsel szeleteljük.

Tanácsok:
olcsó,kiadós és finom:)

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: cicumaci


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás kókuszcsókós süteméy » Almás-diós-fahéjas kalács » Almas-morzsas suti » Almás torta II.
» Almás pite (vegan) » Habos almás szeletek » Almás vöröske » Almás táska(Kata-féle)
» Almás krémes, sütés nélkül » Francia almás » Almás sajtkoktél » Lakodalmas ludaskása
» Sajtos almás tojássaláta » Diós-almás céklasaláta » Almás rizsfelfújt » Habos citromtorta


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.