Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Habos almás recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5 tojás
9 ek.cukor +10 ek. cukor
9 ek.olaj
9 ek.tej
9-10 ek. liszt
1 sütőpor
2 vanilia cukor
1 citrom reszelt héja

2 kg alma
10 ek.cukor
1 kk. fahéj

étcsokoládé

Elkészítés:
5 tojássárgáját kikavarjuk a 9 ek cukorral,hozza adjuk a 9 ek tejet,9 ek olajat,9 ek lisztet,sütőport,reszelt citrom héját,kikent lisztezet tepsibe öntjük,és alacsony fokozaton sütjük.

az almát meghámozzuk,lereszeljük a nygobb lyuku reszelőn,kiszoritjuk a levétől,hozza adjuk a 10 ek cukrot,és megdinszteljük,amig megpuhul,levesszük a tüzről,és hozza adjuk a fahéjat,és összekavarjuk vele,miután kihült az alma,a megsült lap tetejére kenjük egyenletesen.

az 5 tojásfehérjét felverjük kemény habbá,hozza adjuk a 10 ek cukrot,vanilia cukrot,és az egészet az alma tetejére kenjük,meghintjük reszelt csokoládéval,és még 5-10 percre vissza helyezzűk a sütőben,hogy száradjon a habb.

Miután kihült,vizbe mártot késsel szeleteljük.

Tanácsok:
olcsó,kiadós és finom:)

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: cicumaci


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás karaj » Almás-céklás saláta » Fahéjas-almás kiflik » Almás piskóta
» Almás rétes » Kevert almás pite » Almás lepényem » Almás püspökkenyér
» Habos rácsos » Habos-almás "pite" » Forró almástáska » Őszi almás-gombás rizottó
» Almás süti (sütés nélkül) » Diós almás sonkasaláta » Almás vöröskáposzta » Habos kakaós szelet


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.