Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Habos-almás sütemény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához:

15 dkg vaj
40 dkg liszt
10 dkg cukor
3 tojás sárgája
1 evőkanál tejföl
fél cs. sütőpor

Töltelékhez:

fél kg rétesalma
10-15 dkg cukor
bőven őrölt fahéj

Tetejére:

3 tojás fehérje
15 dkg cukor
pár csepp citromlé

Elkészítés:
Az almákat héjastól lereszeljük, beletesszük a cukrot, a fahéjat és kis lángon addig pároljuk, amíg a levét teljesen el nem főtte. Kihűtjük.

Közben elkészítjük a tésztát:

A fenti hozzávalókat összegyúrjuk, majd 1/4 órára betesszük a mélyhűtőbe.
Közben kizsírozunk-lisztezünk egy közepes méretű tepsit (gáztepsibe a dupla mennyiség kell), majd a mélyhűtőből kivett tészta felét belereszeljük. Megszórjuk zsemlemorzsával (hogy az almában még lévő nedvességet felszívja), rátesszük az almatölteléket, ráreszeljük a tészta másik felét.
Közepes hőmérsékleten majdnem készre sütjük.
A 3 tojás fehérjét 15 dkg cukorral és pár csepp citromlével gőz fölött kemény habbá verjük és a tészta tetejére kenjük. A sütőbe visszatéve kisebb lángon addig sütjük, míg a hab kicsit megpirul.

Ha kihűlt, kockákra vágva tálaljuk.

Tanácsok:
Először a tölteléket célszerű elkészíteni, mert ki kell hűlnie.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kakaós sütemény » Arab sütemény » Meggyes kavart sütemény » Sajtos aprósütemény
» Csokoládés-céklás sütemény » Kekszes-almás sütemény » Kókuszos almás sütemény » Milánói aprósütemények
» Almás-habos sütemény » Finom habos sütemény » Karácsonyi sütemény » Legegyszerűbb sütemény
» Joghurtos csészés sütemény » Mikrós proteinsütemény » Almássütemény kekszes!! » Túrókrémes sütemény


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.