Tutireceptek.hu fejléc

Habsipkás mogyorós korong recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 tojás
5 dkg mogyorós grillázs
18 dkg liszt
késhegynyi sütőpor
25 dkg cukor
10 dkg margarin
1 tk. rum
1 tojásfehérje
2 ek. citromlé
2 tk. étk. keményítő
3 ek. darált mogyoró
Díszítéshez:
45 db mogyoró

Elkészítés:
A grillázst a liszttel, a sütőporral, 5 dkg cukorral, a feldarabolt margarinnal, a tojássárgával és a rummal omlós tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagolva 1/2 órára hűtőbe rakjuk. Két réteg folpack között kinyújtjuk a tésztát, és 4 cm-es korongokat szúrunk ki belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. A 2 tojásfehérjét a citromlével habbá verjük, közben beleszórjuk a keményítővel elkevert maradék cukrot. Csillagcsöves nyomózsákba töltjük és a korongokra nyomjuk. Tetejüket a darált mogyoróval megszórjuk, közepükbe egész mogyorót ültetünk. Előmelegített sütőben, 150 fokon 20-25 percig sütjük.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mogyorós kávé » Kekszes-mogyorós nápolyi » Fahéjas korongok » Mogyorós csillag
» Mogyorós lepény » Mogyorós fánk » Mogyorós burgonyasaláta » Diós, mogyorós keksz
» Földimogyorós sertéshús » Berlini mogyorós süti » Mogyorós mézes szelet » Csokis-mogyorós kuglóf
» Mogyorós bucik » Csokis-mogyorós muffin » Tárkonyos-mogyorós csirke » Csokis-mogyorós fatörzs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.