| Mogyorós csemege receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta hozzávalói: 6 tojás fehérje, 6 evőkanál porcukor, 6-7 evőkanál darált pörkölt mogyoró, 1 kávés kanál őrölt fahéj. I.krém hozzávalói: 6 tojás sárgája, 2 csomag vaníliás cukor, 2 csomag vaníliás főző puding, 6 dl tej, 15-20 dkg cukor, 30-35 dkg vaj vagy margarin /én kocka margarint használok / II.krém hozzávalói: 0,5 l tartós tejszín, 1 csomag habfixáló Elkészítés: tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, óvatosan belekeverjük a fahéjjal elkevert mogyorót, majd egy sütőpapírral bélelt 26×32-s tepsibe az 1/3 részét belekenjük és forró sütőben megsütjük / inkább szárítjuk /. Ugyanígy járunk el a fennmaradó tésztával, tehát összesen 3 lapunk lesz. Hagyjuk őket kihűlni. A pudingot felfőzzük a vaníliás cukorral, tojás sárgával kikevert tejjel és hagyjuk kihűlni. A vajat vagy margarint habosra keverjük a cukorral, majd tovább habosítjuk a kihűlt főzött krémmel. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. Összeállítás: a tésztákról óvatosan egy éles kés segítségével leszedjük a papírt. Vigyázzunk, mert elég törékeny a tészta. Tálcára téve az egyik lapra halmozzuk a vaníliás krémet, egyenletesen elkenjük, majd ráhelyezzük a következő lapot. Ennek tetejére kenjük a tejszínt és beborítjuk a harmadik lappal. Egy két órára a hűtő leghidegebb részébe tesszük, majd tetszés szerint kockára, szeletre vágva szervírozzuk. Tanácsok: Kubai recept, nagyon finom!:) A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |