Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

"Hagymás pizza" recept

Kategória:
 Pizzák

Hozzávalók:
Tészta: 400g liszt
40g élesztő
1 csipet cukor
0,5 dl tej
50 g vaj
1/2 tk. só

Feltét: 3-4 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1tk. só
200g húsos szalonna
/helyettesíthető:virsli, kimaradt parizel..)
4 ek. olaj
fehér bors
száraz rozmaring
őrölt kömény
3 db. tojás
2 dl tejföl
kevés zsemlemorzsa
reszelt sajt

Elkészítés:
Tészta :A tejet melegítjük (nem forraljuk), a cukrot az élesztőt hozzáadjuk és várunk , amíg a teteje fodrozódik. A lisztet, az élesztős tejet, a vajat és a sót összegyúrjuk. Ezt a tésztát kell kellni hagyni. (kb.1 óra)

Feltét: A kockára vágott hagymákat és fokhagymát olajon megpároljuk, majd hozzáadjuka szalonnát, fűszerezzük és hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tejfölt ill. a tojásokat. Állagától függően kis zsemlemorzsával sűríthetjük.

A művelet utolsó fázisa, hogy a tepsit kibélelem sütőpapírral, a tésztát belehelyezem elegyengetve úgy, hogy kis peremet is csinálok neki és ezután rá is kerülhet a feltét.

140-160 C-on kb. egy óra alatt készül el.

Tanácsok:
A feltét hozzávalóin és mennyiségein bátran lehet változtatni - én is gyakorta ezt teszem, hisz már sokszor elkészítettem, de mindig különböző módon - attól függően, hogy milyen alapanyagok vannak éppen otthon.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: Faedra


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krumpli "pizza" » Japán » Gyors hamispizza » Töltött pizza (calzone)
» Pita gyros-hoz » Parasztos » Török joghurtleves » A legpuhább linzer
» Franciás csirke » Piskóta alaptészta » Kétszínű tallér » Édes-savanyú kacsamell
» Olcsó gyümölcsleves » Krémlikőr » Halászlé (bajai módon) » Lasagne 2.


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.